TRAMP OSTAJE PREDSEDNIK DO 20. JANUARA UPRKOS IZGLASANOM OPOZIVU U PREDSTAVNIČKOM DOMU Republikanci odbili da sazovu hitnu sednicu Senata

SvetVesti

13.1.2021 23:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TRAMP OSTAJE PREDSEDNIK DO 20. JANUARA UPRKOS IZGLASANOM OPOZIVU U PREDSTAVNIČKOM DOMU Republikanci odbili da sazovu hitnu sednicu Senata TRAMP OSTAJE PREDSEDNIK DO 20. JANUARA UPRKOS IZGLASANOM OPOZIVU U PREDSTAVNIČKOM DOMU Republikanci odbili da sazovu hitnu sednicu Senata
Donald Tramp ostaće predsednik SAD do 20. januara i inauguracije Džoa Bajdena, nakon što je lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel objavio da... TRAMP OSTAJE PREDSEDNIK DO 20. JANUARA UPRKOS IZGLASANOM OPOZIVU U PREDSTAVNIČKOM DOMU Republikanci odbili da sazovu hitnu sednicu Senata

Donald Tramp ostaće predsednik SAD do 20. januara i inauguracije Džoa Bajdena, nakon što je lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel objavio da neće sazivati hitnu sednicu kako bi se razmatrao Trampov opoziv.

U saopštenju iz kabineta senatora Mekonela se ukazuje da je danas o ovoj odluci jasno informisan lider demokratske manjine u Senatu, Čak Šamer.

Redovno zasedanje Senata zakazano je za 19. januar, što znači da senatski proces o Trampovom opozivu neće biti okončan pre prvih dana predsedničkog mandata Džoa Bajdena, čija je inauguracija zakazana za 20 januar, prenosi CNN.

Većina članova Predstavničkog doma američkog Kongresa ranije je glasala za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa, ali glasanje u Senatu donosi konačnu odluku.

Među onima koji su u Predstavničkom domu dali svoj glas za Trampov opoziv bilo je i 10 poslanika Republikanske stranke. „Za“ su glasala 232 od ukupno 435 zastupnika sa pravom glasa u donjem domu američkog Kongresa, dok je protiv bilo njih 197.

U usvojenoj rezoluciji o opozivu navedena je samo jedna tačka optužbe, koja glasi „podsticanje na pobunu“.

Današnje glasanje naziva se istorijskim jer je Tramp prvi američki predsednik koji je dva puta opozivan u Predstavničkom domu, prenosi Vašington post.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...