Brendiranje novog imena Türkiye

Turkish Airlines će biti preimenovan u Türk Hava Yollari

BiznisSvetTurizamVesti

15.6.2022 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Turkish Airlines će biti preimenovan u Türk Hava Yollari Turkish Airlines će biti preimenovan u Türk Hava Yollari
Turski nacionalni avio prevoznik Turkish Airlines će biti preimenovan u svetlu želje turskih vlasti da svoju zemlju u međunarodnoj zajednici učini poznatom kao Türkiye.... Turkish Airlines će biti preimenovan u Türk Hava Yollari

Turski nacionalni avio prevoznik Turkish Airlines će biti preimenovan u svetlu želje turskih vlasti da svoju zemlju u međunarodnoj zajednici učini poznatom kao Türkiye.

„Od sada naši avioni više neće imati oznaku Turkish Airlines nego Türk Hava Yollari“, najavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan), piše Seebiz.

Ime Türk Hava Yollari uobičajeno je ime avio kompanije u okviru Turske. Turska time pojačava napore da u međunarodnoj zajednici bude poznata kao Türkiye, a ne kao Turska kao do sada. Ovog meseca promena je već potvrđena u Ujedinjenim nacijama, čime je udovoljeno željama Ankare. „Turska više ne postoji, samo Türkiye“, rekao je Erdogan, a prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Ankara se dugo protivila engleskom prevodu imena zemlje, između ostalog i zato što je „turkey“ na engleskom i termin za ćurku. U međuvremenu, kritičari taj potez vide kao pokušaj turskih vlasti da pridobiju glasove u nacionalističkom taboru.

  • Mike

    15.6.2022 #1 Author

    Super, nama je nekako prirodno lakše za izgovor imena, s obzirom na edukaciju turskim serijama 🤣

    Odgovori

  • MARKO7

    15.6.2022 #2 Author

    Pa lepše je ime…

    Odgovori

  • TATJANA

    15.6.2022 #3 Author

    Srecno

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.6.2022 #4 Author

    Jos jedna politicka igra…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...