putin poručio erdoganu

Turska ne mora da brine zbog gasne krize

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

29.9.2021 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska ne mora da brine zbog gasne krize Turska ne mora da brine zbog gasne krize
Turska je zaštićena od gasne krize koja je zahvatila Evropu, zahvaljujući gasovodu Turski tok koji je izgradila Rusija, rekao je u crnomorskom letovalištu Sočiju,... Turska ne mora da brine zbog gasne krize

Turska je zaštićena od gasne krize koja je zahvatila Evropu, zahvaljujući gasovodu Turski tok koji je izgradila Rusija, rekao je u crnomorskom letovalištu Sočiju, predsednik Rusije Vladimir Putin svom kolegi predsedniku Turske, Redžepu Tajipu Erdoganu (Recep Tayyip Erdoğan), na današnjem sastanku.

Na početku razgovora sa Erdoganom, Putin se takođe zahvalio turskom predsedniku na podršci pri izgradnji gasovoda, koji iz Rusije, ispod Crnog mora, dolazi do Turske, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Sada, kada vidimo prilično teške, turbulentne procese na evropskom tržištu gasa, Turska se oseća apsolutno samouvereno i stabilno, izjavio je Putin, govoreći o Turskom toku.

Kopneni delovi gasovoda protežu se dalje do južne Evrope i deo su planova Moskve da zaobiđe Ukrajinu u izvozu gasa na evropska tržišta.

Referentne cene evropskog gasa u TTF centru u Holandiji povećale su se više od četiri puta od januara, a razlog tome su niske zalihe u skladištima gasa, visoke cene ugljenika u Evropskoj uniji, niske isporuke tankera za tečni prirodni gas i niže ruske isporuke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...