nove dotacije države

U decembru građanima još 20 evra pomoći

SrbijaVesti

16.9.2021 17:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U decembru građanima još 20 evra pomoći U decembru građanima još 20 evra pomoći
Vlada Srbije na sednici u četvrtak je usvojila izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je... U decembru građanima još 20 evra pomoći

Vlada Srbije na sednici u četvrtak je usvojila izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra (u dinarskoj protivvrednosti), u decembru, navodi u saopštenju vlade.

„Građani koji se nisu prvobitno prijavili za dodatnu novčanu pomoć 30+30 evra (u dinarskoj protivvrednosti), kao i oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine, kada je Zakon stupio na snagu, to mogu da učine od 15. do 30. novembra 2021. godine“, saopštila je Vlada Srbije ističući da na taj način način nastavlja da pruža pomoć građanima usled pandemije Covid-19.

Podsetimo, krajem avgusta ministar finansija Srbije Siniša Mali, najavio je da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći od države.

Kako je preneo Tanjug, Mali je tada za TV Prva otkrio da će u novembru svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom naredne godine svim penzionerima biti isplaćeno još 20 hiljada dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...