Najveći promet ostvario crni luk

U ponudi Veletržnice od ove nedelje i avokado

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

21.10.2021 11:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U ponudi Veletržnice od ove nedelje i avokado U ponudi Veletržnice od ove nedelje i avokado
Pored bogatog asortimana voća i povrća kojim raspolaže Veletržnica u Beogradu, od ove nedelje u ponudi je i avokado, koji je zbog svojih lekovitih... U ponudi Veletržnice od ove nedelje i avokado

Pored bogatog asortimana voća i povrća kojim raspolaže Veletržnica u Beogradu, od ove nedelje u ponudi je i avokado, koji je zbog svojih lekovitih svojstava poslednjih godina veoma tražen u svetu, ali i kod nas, prenosi Tanjug.

Iz Veletržnice su saopštili da ova egzotična biljka u našu zemlju stiže iz Srednje Amerike, preko Španije i Italije.

Kada su u pitanju ostali proizvodi, crni luk je u prethodnoj nedelji ostvario najveći promet, koji je za 50 odsto veći u odnosu na prošli period.

Takođe, prošle sedmice je za četiri puta uvećan promet šargarepe, a velika potražnja je bila i za kupusom, paradajzom, paprikom i tikvicama.

Po nižim cenama na Veletržnici se mogu naći naći šilja i crvena paprika, kao i karfiol. Od voća se najviše traže Ajdared i Jonagold jabuke, kao i belo i crno grožđe. Kako je saopšteno, na Veletržnici su još uvek u ponudi breskve i šljive.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...