Najavljeno dodatno ulaganje od 70 miliona evra

U Slatini otvorena hibridna fabrika za preradu krompira i boba

AgrobiznisBiznisNovacRegionVesti

27.4.2022 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Slatini otvorena hibridna fabrika za preradu krompira i boba U Slatini otvorena hibridna fabrika za preradu krompira i boba
Prva evropska hibridna fabrika za preradu boba i krompira s primenom revolucionarne tehnologije, rezultat saradnje danske kompanije SiccaDania i firme NutriS, nastala je investicijom... U Slatini otvorena hibridna fabrika za preradu krompira i boba

Prva evropska hibridna fabrika za preradu boba i krompira s primenom revolucionarne tehnologije, rezultat saradnje danske kompanije SiccaDania i firme NutriS, nastala je investicijom od 30 miliona evra.

U njoj radi 50 vrhunskih stručnjaka, a u NutriS grupu integrisala je 250 lokalnih proizvođača koji su posadili oko 2.000 hektara boba, tako da upravo otvorena fabrika u Novom Senkovcu sa ulogom u plant-based prehrani, predstavlja prvi korak u većem investicionom ciklusu, piše Poslovni dnevnik.

Prema predsedniku Uprave NutriSa Zvonimiru Sedliću, plan je u naredne tri godine integrisati preko 1.000 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, a u proširenje pogona i izgradnju jedinstvenog agroindustrijskog NutriS parka najavljuju još 70 miliona evra ulaganja do 2025. godine. Tada će fabrika proizvoditi 70.000 tona visokokvalitetnih sastojaka namenjenih prehrambenoj industriji, pa će ova lokalna investicija imati globalni značaj s proizvodnjom prvenstveno za tržište Evropske unije, ali i širom sveta.

Ovakva visokotehnološka investicija u ruralnom području Slavonije, s radnim mestima koja otvara, te s ciljem da što veći udeo sirovine za proizvodnju bude nabavljen od lokalnih proizvođača, prema ministarki poljoprivrede Mariji Vučković u skladu je sa Strategijom poljoprivrede Republike Hrvatske do 2030. godine.

Takođe je reč o proizvođaču koji uspešno koristi sredstva Programa ruralnog razvoja za ulaganja u skladišta krompira.

„Taj konkurs je nastao kao brzo, dugoročno održivo i razvojno rešenje Ministarstva poljoprivrede za problem s kojima su se susreli hrvatski proizvođači krompira usled zabrane sredstva za zaštitu bilja hlorprofamom”, kaže Vučković, dodavši kako do sada u Virovitičko-podravskoj županiji ugovorena vrednost pomoći iznosi 1,1 milijardu kuna te je isplaćeno 967 miliona kuna.

NutriS Farm d.o.o.

Varaždinska 68, 33520 Novi Senkovac , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
20.983.163,00 (2020)
Broj zaposlenih:
6 (2020)
  • TATJANA

    27.4.2022 #1 Author

    Super, uvek je dobro kad se ulozi u nove tehnologije

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.4.2022 #2 Author

    Samo neka se otvaraju I neka se ljudi zaposljavaju.

    Odgovori

  • VERA

    16.5.2022 #3 Author

    Krompir ima razne mogucnosti za preradu i dosta je trazena namirnica.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...