Proizvodnja teretnih vagona i kontejnera

Hrvati ugovorili posao vredan dve milijarde evra

BiznisBolji posaoEUInvesticijeRegionVesti

18.3.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Hrvati ugovorili posao vredan dve milijarde evra Hrvati ugovorili posao vredan dve milijarde evra
Hrvatska kompanija Tvornica željezničkih vagona (TŽV Gredelj) i austrijski Innofreight potpisali su u ponedeljak memorandum o razumevanju o desetogodišnjoj saradnji, koji je definisao da... Hrvati ugovorili posao vredan dve milijarde evra

Hrvatska kompanija Tvornica željezničkih vagona (TŽV Gredelj) i austrijski Innofreight potpisali su u ponedeljak memorandum o razumevanju o desetogodišnjoj saradnji, koji je definisao da Gredelj u narednih 10 godina za naručioca iz Graca proizvodi hiljadu teretnih vagona (InnoWaggons) i 6.000 teretnih kontejnera godišnje.

Ukupna vrednost ugovorenog posla iznosi dve milijarde evra, a kako bi odgovorio na nove poslovne izazove, Gredelj će modernizovati pogone, uložiti u robotiku i druge segmente ukupno oko 70 miliona evra. Budući da je neophodno i pojačanje tima, pored trenutno 400 zaposlenih kompanija će uposliti još oko 600 radnika.

„Ugovor i saradnja koju smo danas potpisali garantuju Gredelju posao najmanje u narednih deset godina, što znači da kompanija ide ka pozitivnim trendovima i stabilnom poslovanju. To pokazuje i činjenica da u 2022. godini kompanija očekuje mnogo veći prihod od 12 miliona evra, koliko je iznosio prihod u 2021. godini“, rekao je predsednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Petriček, piše Pluton logistics.

Petriček je, podsećanja radi, došao na čelo Gredelja početkom ove godine, nakon što je kompanija krajem decembra 2021. godine izašla iz desetogodišnjeg stečaja i dobila novog stopostotnog vlasnika – slovačku Tatravagonku, koja je u Gredelj uložila 45 miliona evra. Petriček je takođe suvlasnik Tatravagonke.

Kako su saopštili iz kompanije Innofreight, od novog partnera očekuju kontinuiranu i kvalitetnu visoko-automatizovanu proizvodnju, koja će sprečiti zastoje i omogućiti nezavisnost od spoljnih dobavljača, čime će Innofreight obezbediti uspeh u daljoj proizvodnji svojih InnoWagon-a, prenosi Pluton logistics.

Ubuduće će se u hrvatskim halama proizvoditi oko 1.000 InnoVaggona godišnje. To znači završetak tri do četiri vagona dnevno, navodi se u saopštenju Innofreight-a.

  • ZVEZDICA01

    18.3.2022 #1 Author

    Bravo komšije!

    Odgovori

  • MAJALG

    18.3.2022 #2 Author

    Bravo za Hrvatsku, ovo je ozbiljna finansiska inekcija u ovom haosu koji vlada u svetu.

    Odgovori

  • GAGA

    18.3.2022 #3 Author

    Bravo! Mada i Hrvatska ima ozbiljnih problema sa nedostatkom radne snage

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.3.2022 #4 Author

    Odlicno,samo neka se radi…

    Odgovori

  • MAJA

    19.3.2022 #5 Author

    Bas pohvalno, samo napred

    Odgovori

  • Bella

    19.3.2022 #6 Author

    Cim je sa austijancima posao to je znak da se ide napred!

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #7 Author

    Eto dokaza da neko nešto i radi

    Odgovori

  • MASVIDAL

    11.2.2024 #8 Author

    Bravo za komsije

    Odgovori

  • SLAVICA

    11.2.2024 #9 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...