Sporazum o projektovanju i izgradnji metroa potpisan sa francuskim Alstomom

U toku priprema dokumentacije za ugovor o isporuci vozova za metro

InfrastrukturaSrbijaVesti

29.5.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U toku priprema dokumentacije za ugovor o isporuci vozova za metro U toku priprema dokumentacije za ugovor o isporuci vozova za metro
Prve u nizu radionica u okviru pripreme neophodne prateće dokumentacije za potpisivanje Ugovora za izgradnju i isporuku voznih sredstava za prvu fazu linije 1... U toku priprema dokumentacije za ugovor o isporuci vozova za metro

Prve u nizu radionica u okviru pripreme neophodne prateće dokumentacije za potpisivanje Ugovora za izgradnju i isporuku voznih sredstava za prvu fazu linije 1 metro sistema u Beogradu održane su u JKP Beogradski metro i voz sa partnerima iz francuske kompanije Alstom, prenela je eKapija.

Kako je saopšteno iz JKP Beogradski metro i voz, tokom prvog ciklusa radionica usaglašeni su tehnički detalji u vezi sa budućim funkcionisanjem sistema.

Radionici je prisustvovao i projektantski tim angažovan za izradu idejnog projekta beogradskog metroa, francusko preduzeće Egis i predstavnici konzorcijuma dve evropske kompanije, nemačkog Deutsche Bahn-a i francuske Systra-e, kao projektnih menadžera prve linije i depoa za beogradski metro.

Alstom nudi širok spektar opreme i usluga, od izgradnje brzih vozova, metroa, tramvaja i e-autobusa do integrisanih sistema, infrastrukture, signalizacije i rešenja za digitalnu mobilnost.

JKP Beogradski metro i voz i Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda sa Alstomom su početkom marta ove godine već potpisali Ugovor o pružanju usluga kroz koji će biti pripremljena dokumentaciju u vezi metro sistema kao celine, od značaja najpre za izgradnju depoa, a zatim i za izgradnju cele linije 1 metroa.

Ovaj dokument predstavlja i pripremu za glavni ugovor kroz koji će Alstom izvršiti projektovanje, izgradnju i puštanje u rad transportnih sistema beogradskog metroa.

  • meli77

    29.5.2024 #1 Author

    U glavnom gradu super i treba da imamo metro

    Odgovori

  • STEPA

    29.5.2024 #2 Author

    Super, značiće puno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.