Banke već izdvojile osam miliona dinara za devet projekata

UBS i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali Memorandum o saradnji

SrbijaVesti

9.5.2023 16:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

UBS i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali Memorandum o saradnji UBS i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali Memorandum o saradnji
Udruženje banaka Srbije (UBS) i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji na projektima unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta na teritoriji... UBS i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali Memorandum o saradnji

Udruženje banaka Srbije (UBS) i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji na projektima unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta na teritoriji Srbije.

Banke članice će u skladu sa ovim Memorandumom obezbeđivati finansijska sredstva za projekte koje predloži ministarstvo, a u cilju očuvanja flore i faune, prirodnih staništa vrsta, upoznavanja posetilaca sa karakteristikama zaštićenog područja i poboljšanja turističkih kapaciteta zaštićenih područja, istakli su u zajedničkom saopštenju.

UBS je, sa svojim članicama (AIK bankom, Banca Intesa, Eurobank Direktna, NLB Komercijalnom bankom, Raiffeisen bankom), već obezbedio sredstva u iznosu od osam miliona dinara za devet projekata, među kojima su postavljanje edukativne table u Spomeniku prirode „Botanička bašta Jevremovac“, izgradnja mini solarne elektrane u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, uređenje šetne staze u Perućcu i izgradnja i postavljanje vidikovca u Predelu izuzetnih odlika „Vlasina“.

Ministarstvo zaštite životne sredine će u 2023. godini povećati površinu pod zaštitom na 98.900 hektara, odnosno sa sadašnjih osam odsto na 9,11 odsto teritorije Srbije.

Za njihovo sufinansiranje u ovoj godini obezbeđeno je 355 miliona dinara, odnosno za 34 odsto više u poređenju sa prethodnom godinom, navedeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...