UKINUTA OGRANIČENJA U PUTOVANJIMA Otvorene granice između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke

EUVesti

5.6.2020 09:24 Autor: Ljiljana Begović 0

UKINUTA OGRANIČENJA U PUTOVANJIMA Otvorene granice između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke UKINUTA OGRANIČENJA U PUTOVANJIMA Otvorene granice između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke
Četiri države Evrope otvaraju granice i ukidaju ograničenja u putovanjima, a to će biti između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke, najavio je mađarski ministar... UKINUTA OGRANIČENJA U PUTOVANJIMA Otvorene granice između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke

Četiri države Evrope otvaraju granice i ukidaju ograničenja u putovanjima, a to će biti između Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke, najavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto (Péter Szijártó).

On je u video snimku na svom Facebook profilu rekao da su se šefovi diplomatija tih zemalja u telefonskom razgovoru saglasili da granice budu otvorene 5. juna u 8 sati. „Građanima će biti dozvoljeno da prelaze granice bez negativnog testa na korona virus i bez obaveznog karantina“, precizirao je Sijarto.

Austrija za sve susedne zemlje osim Italije ukida sva ograničenja na svojim granicima koja su bila povezana s korona virusom, uključujući obavezan karantin po ulasku u zemlju, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova  Aleksander Šalenberg (Alexander Schallenberg).

Češka je ponovo otvorila granice sa susedima, što je deo plana da se omogući slobodno putovanje sa većinom članica EU do 15. juna. “Predložiću da se što pre ukinu zabrane. Nadam se da će  putovanje biti slobodno sa ovim zemljama”, rekao je češki premijer Andrej Babiš, prenosi BHRT.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...