Jugopetrol i Crnogorski Telekom najredovniji u izmirivanju dugovanja

Uprava prihoda i carina u Crnoj Gori objavila belu listu poreskih obveznika

BiznisRegionVesti

7.6.2022 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uprava prihoda i carina u Crnoj Gori objavila belu listu poreskih obveznika Uprava prihoda i carina u Crnoj Gori objavila belu listu poreskih obveznika
Crnogorska Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je ažuriranu belu listu koja sadrži spisak 250 poreskih obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti... Uprava prihoda i carina u Crnoj Gori objavila belu listu poreskih obveznika

Crnogorska Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je ažuriranu belu listu koja sadrži spisak 250 poreskih obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti u izmirivanju obaveza i poštovanja poreskih propisa.

Na listi se među prvima nalaze Jugopetrol i Crnogorski Telekom, a slede Okov, Voli trade, NLB banka, HD Laković, Crnogorska komercijalna banka, Elektroprivreda (EPCG), Tobacco S press i Primorje, prenosi agencija Mina.

Iz UPC su objasnili da kriterijumi na osnovu kojih je sačinjena bela lista obuhvataju prvenstveno ažurnost poreskih obveznika kada su u pitanju obračunavanje poreza i podnošenje poreskih prijava, te urednost u izmiravanju obaveza.

„Takođe, od značaja je i to da tokom sprovođenja postupaka inspekcijskog nadzora kod poreskih obveznika nisu utvrđivane bitne nepravilnosti koje bi ukazivale na bilo koji oblik poslovanja koje nije usklađeno sa propisima koji regulišu ovu oblast“, navodi se u saopštenju.

UPC, kako su saopštili, transparentnim i partnerskim pristupom i odnosom, uz strogo poštovanje zakonskih propisa, a kroz pružanje podsticaja i širenje razumevanja značaja urednog izmirivanja poreskih obaveza, nastoji da sa poreskim obveznicima trasira zajednički put na kome je krajnji cilj briga o državnom budžetu na opštu dobrobit.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...