USKORO NOVE MERE PODRŠKE ZA TURIZAM Produžava se i radno vreme ugostiteljskih objekata, najavio Vučić

IzdvajamoSrbijaVesti

14.8.2020 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

USKORO NOVE MERE PODRŠKE ZA TURIZAM Produžava se i radno vreme ugostiteljskih objekata, najavio Vučić USKORO NOVE MERE PODRŠKE ZA TURIZAM Produžava se i radno vreme ugostiteljskih objekata, najavio Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nove sektorske mere, pre svega za ugostitelje i hotelijere, preciziravši da će ugostiteljima biti produženo radno vreme.... USKORO NOVE MERE PODRŠKE ZA TURIZAM Produžava se i radno vreme ugostiteljskih objekata, najavio Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nove sektorske mere, pre svega za ugostitelje i hotelijere, preciziravši da će ugostiteljima biti produženo radno vreme.

Naša zemlja je dobro „izgurala“ korona krizu, ocenio je Vučić, gostujući na TV Pink, podsetivši da je država dala 1.100 evra za 1,5 miliona ljudi, plus 100 evra svim punoletnim građanima.

Istakao je i da je Srbija jedina zemlja koja danas ima više zaposlenih, nego pre dva i tri meseca.

„Da li ćemo da izdržimo ovaj trend, videćemo“, kazao je Vučić, najavivši nove investicije u narednom periodu, od toga jednu ili dve u Novom Sadu, i dodavši da je za Srbiju dobra vest to što se nemačka ekonomija ubrzano oporavlja.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Od narednog vikenda radno vreme ugostiteljima biće produženo do jedan sat posle ponoći, najavio je Vučić, s obzirom da se situacija sa korona virusom poboljšava.

Zamolio je ugostitelje da plaćaju porez i posebno da izdaju PDV račune, pošto je video da su užasni rezultati iz Poreske uprave kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti i samostalne trgovinske radnje.

U završnoj su fazi i nove sektorske mere za turizam, i iako su, prema njegovim rečima, planine i banje pune gostiju, mora se pomoći hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima.

„Pri kraju smo u pripremi sektorskih mera za one koji su najpogođeniji“, precizirao je Vučić, dodavši da nigde nije laka situacija u svetu po pitanju ekonomije, ali da mi stojimo bolje nego u drugim zemljama. Svi izveštaji i podaci, koje ima, pokazuju da u regionu najbolje projekcije u perspektivi imaju Srbija, pa Mađarska.

Istakao je i da je od Privredne komore Srbije (PKS ) tražio da stupi u razgovore sa velikim trgovinskim lancima, kako bi se obezbedilo veće prisustvo srpskih proizvoda u njima.

On je naglasio da je to način da se pomogne privredi svoje zemlje, pohvalivši projekat PKS „Čuvarkuća“, koji je usmeren na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Vučić je istakao i da je zahvalan ljudima u Srbiji što su više birali ovog leta Vrnjačku banju, Borsko jezero, Vrdnik, Zlatibor i Soko banju, nego Rovinj i Umag, i izrazio zadovoljstvo najavom crnogorskih zvaničnika da od 15. avgusta otvaraju granicu i za naše državljane.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...