Proizvođač popularnih lutaka suočen sa rastom troškova

Uskoro poskupljuju Barbike

BerzaNovacSvetVesti

28.7.2021 08:53 Autor: Vladimir Jokanović 2

Uskoro poskupljuju Barbike Uskoro poskupljuju Barbike
Proizvođač igračaka Mattel najavio je povećanje cena uoči Božića, jer se suočava sa sve većim troškovima, dok se globalna ekonomija oporavlja od pandemije. Istovremeno,... Uskoro poskupljuju Barbike

Proizvođač igračaka Mattel najavio je povećanje cena uoči Božića, jer se suočava sa sve većim troškovima, dok se globalna ekonomija oporavlja od pandemije. Istovremeno, Mattel koji, proizvodi lutke Barbie, izvestio je o boljoj prodaji od očekivane u vrednosti jedne milijarde dolara.

„Gledaćemo da povećamo cene u drugoj polovini godine. To je odgovor na neke inflatorne pritiske. Nismo jedini u našoj industriji koji su to učinili. U našoj industriji su svi to učinili i niko nije iznenađen rastom cena“, naveo je izvršni direktor Mattela Inon Krajc (Ynon Kreiz), prenosi BBC.

Krajc je predstavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu, koji su prevazišli prognoze sa Wall Streeta. Neto prodaja u tom periodu porasla je za 40 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dostigavši 1,03 milijarde dolara. To je podstaknuto rastom prodaje lutaka Barbie za 46 procenata.

Izvor: Google

Kompanije u mnogim industrijama širom sveta suočene su sa poremećajima u poslovanju zbog kašnjenja u otpremanju robe i problema u transportu. Prema rečima prvog čoveka Mattela, ova kalifornijska kompanija je uspela da iskoristi svoju veličinu i partnerstva sa dobavljačima i prodavcima, što je doprinelo dobrom poslovanju u drugom.

Vrednost akcija kompanije Mattel porasla je za pet procenata na Njujorškoj berzi nakon objave rezultata iz drugog kvartala. Poslednjih godina Mattel je učinio Barbie raznovrsnijom, sa lutkama zasnovanim na različitim uzorima i profesijama. Ranije ovog meseca Mattel je lansirao lutku po uzoru na teniserku Naomi Osaku.

  • BIJUTI27

    20.11.2022 #1 Author

    Pa vreme je bilo i barbike da poskupe..

    Odgovori

  • IVAN

    26.11.2022 #2 Author

    Da li ima nesto a da nije poskupelo?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...