Elektronske prijave za predškolske ustanove

Usluga eVrtić i ove godine dostupna na portalu eUprava

InovacijeSrbijaVesti

10.2.2022 11:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Usluga eVrtić i ove godine dostupna na portalu eUprava Usluga eVrtić i ove godine dostupna na portalu eUprava
Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove i ponovo je aktuelna elektronska usluga eVrtić na portalu eUprava, saopštava Kancelarija za informacione... Usluga eVrtić i ove godine dostupna na portalu eUprava

Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove i ponovo je aktuelna elektronska usluga eVrtić na portalu eUprava, saopštava Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Prilikom korišćenja usluge eVrtić automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je dostupna na portalu eUprava svim registrovanim korisnicima portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove. Podsećamo sve roditelje da u svojim lokalnim samoupravama prate kada je konkurs za upis dece u vrtiće u njihovom gradu otvoren kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu elektronski.

U ovom trenutku, usluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima. Takođe sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Doljevcu, Kniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžin Hanu, Svilajncu. Krajem februara konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medveđi, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu.

Na portalu eUprava je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji upisni rok počeće početkom aprila.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

 • Milovan94

  10.2.2022 #1 Author

  Iskreno se nadam da će usluga biti proširena na veći broj gradova.

  Odgovori

 • N.N.

  10.2.2022 #3 Author

  To su bas dobre i lepe vesti

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  10.2.2022 #4 Author

  Dopada mi se ovaj sistem, lakše će biti i roditeljima i administrativnim radnicima.

  Odgovori

 • MAJALG

  10.2.2022 #5 Author

  Dosta lakse, usteda vremena i sto je najbitnije, nema guzve i cekanja u redu🙂

  Odgovori

 • TATJANA

  10.2.2022 #6 Author

  Usteda i vremena i strpljenja

  Odgovori

 • GOCA BG

  10.2.2022 #8 Author

  Spas za roditelje!Glavni problem je sto nema mesta u vrticima…

  Odgovori

 • NATI29

  10.2.2022 #9 Author

  Da sada ne mogu preko veze da se upisuju. Bolje da obezbede kapacitete u drzavnim vrticima

  Odgovori

 • VERA

  11.2.2022 #10 Author

  Pa to godinama odlično funkcioniše. Nema šuma papira, samo par klikova i maloooooo viiiiše sreće, možda koja šuška pa se vaše dete i upiše u vrtić. Čiča miča i tako ide opet ova priča.

  Odgovori

 • KACA

  11.2.2022 #11 Author

  Bolje oni prvo da nam obezbede mesta u državnim vrrićima nego da dozvoljavaju da nas peljješe po privatnim jer nema mesta u državnom.

  Odgovori

 • ZVE84

  11.2.2022 #12 Author

  E dobro, sad još i neke druge stvari po pitanju upisa u vrtić da se reše…. Ima nade…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...