(VIDEO) UZBUNA NA KAPITOL HILU Zbog požara evakuisani učesnici probe inauguracije Bajdena

Vesti

18.1.2021 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(VIDEO) UZBUNA NA KAPITOL HILU Zbog požara evakuisani učesnici probe inauguracije Bajdena (VIDEO) UZBUNA NA KAPITOL HILU Zbog požara evakuisani učesnici probe inauguracije Bajdena
Zgrada američkog kongresa blokirana je zbog „spoljne bezbednosne pretnje“. U toku evakuacija učesnika probe inauguracije Džozefa Bajdena. Dva dana pred inauguraciju novog predsednika SAD,... (VIDEO) UZBUNA NA KAPITOL HILU Zbog požara evakuisani učesnici probe inauguracije Bajdena

Zgrada američkog kongresa blokirana je zbog „spoljne bezbednosne pretnje“. U toku evakuacija učesnika probe inauguracije Džozefa Bajdena.

Dva dana pred inauguraciju novog predsednika SAD, Džoa Bajdena, Kapitol hil je ponovo pod uzbunom, ovog puta zbog „spoljne bezbednosne pretnje“.

Još nije jasno o kakvoj se pretnji radi.

Zabranjen je ulazak ili izlazak iz zgrade, a iz ovog objekta su evakuisani učesnici probe inauguracije Džoa Bajdena.

Na snimcima se vidi dim koji se vije nedaleko od Kongresa, ali je vašingtonska policija saopštila da je reč o požaru koji je izbio na mestu na kojem se okupljaju beskućnici. U požaru nije bilo povređenih.

Obezbeđenje na Kapitolu je pojačano uoči Bajdenove inauguracije, 20. januara. Bajdenov tim je već planirao smanjenu ceremoniju, pozivajući se na zdravstvene mere zbog pandemije Covid-19, a nakon pobune Trampovih pristalica na Kapitol hilu početkom ovog meseca, okolne ulice su zatvorene, postavljena je bezbednosna ograda, a prisutno je i više od 20.000 vojnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...