izabran predsednik esme

Verena Ros na čelu Evropske komisije za hartije od vrednosti

BankeNovacSvetVesti

22.9.2021 17:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Verena Ros na čelu Evropske komisije za hartije od vrednosti Verena Ros na čelu Evropske komisije za hartije od vrednosti
Članice Evropske unije su izabrale Verenu Ros (Verena Ross) za predsednicu Evropske komisije za hartije od vrednosti i tržište (ESMA) nakon višemesečnih pregovora. Rosova,... Verena Ros na čelu Evropske komisije za hartije od vrednosti

Članice Evropske unije su izabrale Verenu Ros (Verena Ross) za predsednicu Evropske komisije za hartije od vrednosti i tržište (ESMA) nakon višemesečnih pregovora.

Rosova, nemačka državljanka, prethodno je radila za britanskog finansijskog regulatora pre nego što se ranije ove godine povukla sa funkcije izvršne direktorke ESMA, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Ona se za vodeću poziciju nadmetala sa Karmine Di Noja (Carmine Di Noia), komesarkom u italijanskom regulatoru za hartije od vrednosti CONSOB koja je ušla u najuži izbor kandidata prošlog novembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...