Incident pri sletanju u Kostariki

(VIDEO) Avion DHL se polomio na dva dela

LifestyleSvetVesti

8.4.2022 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

(VIDEO) Avion DHL se polomio na dva dela (VIDEO) Avion DHL se polomio na dva dela
Teretni avion Boeing 757-200 u vlasništvu kompanije DHL prinudno je sleteo na aerodrom Huan Santamarija u Kostariki, skliznuo sa piste i polomio se na... (VIDEO) Avion DHL se polomio na dva dela

Teretni avion Boeing 757-200 u vlasništvu kompanije DHL prinudno je sleteo na aerodrom Huan Santamarija u Kostariki, skliznuo sa piste i polomio se na dva dela. Posada aviona nije povređena u dramatičnom prinudnom sletanju, a jedan njen član podvrgnut je lekarskom pregledu iz predostrožnosti.

Avion je leteo za Gvatemalu kada je dvočlana posada registrovala kvar na hidrauličnom sistemu aviona koji je star 22 godine. Ovaj problem naterao je pilota da zatraži prinudno sletanje ubrzo nakon poletanja, prenosi Guardian.

DHL i arerodromske vlasti saopštile su da rade zajedno na premeštanje aviona, iako olupina ne ometa saobraćaj. Kompanija DHL navela je da je aktivirala tim za reagovanje na incidente koji će sprovesti istragu sa relevantnim vlastima kako bi utvrdile pojedinosti nezgode.

Aerodrom je bio zatvoren pet sati nakon nesreće, a zbog incidenta otkazano je ili odloženo 57 kargo i komercijalnih letova. Avion je pri sletanju skliznuo na travu pored piste i okrenuo se za 180 stepeni, pri čemu se polomio repni deo aviona desno i krilo.

  • TATJANA

    8.4.2022 #1 Author

    Kakva je ovo olupina kad se prepolovila

    Odgovori

  • Pasparrtu

    8.4.2022 #2 Author

    Jako su retke nesrece avionima, ali zato kad se dese.. Bolje da niste u njemu 😯

    Odgovori

  • ZVE84

    9.4.2022 #3 Author

    Toliko o pregledima aviona i tehničkoj ispravnosti.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.4.2022 #4 Author

    Kakve su to kontrole kada se ovako nesto desi?!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...