Putarina za sada ista kao do Preljine

Više od 15.000 vozila prošlo kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

2.2.2022 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Više od 15.000 vozila prošlo kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće Više od 15.000 vozila prošlo kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće
U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće prošlo je 15.529... Više od 15.000 vozila prošlo kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće

U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu Pakovraće prošlo je 15.529 vozila dok je kroz naplatnu stanicu Preljina prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8 odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštili su Putevi Srbije, prenosi eKapija.

Nova naplatna stanica Pakovraće izgrađena je u sklopu petlje kod mesta Pakovraće, ima šest saobraćajnih traka u okviru kojih se nalaze zasebne trake za prolaz vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine.

Svi učesnici u saobraćaju će deonicu od Preljine do Pakovraća koristiti besplatno, odnosno, cena putarine za one koji se isključuju na naplatnoj stanici Pakovraće biće ista kao do naplatne stanice Preljina.

Puštanjem u saobraćaj nove deonice autoputa Miloš Veliki smanjiće se gužve na obilaznici oko Čačka, jer će svi učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu koristiti novu naplatnu stanicu, dok će svi koji se kreću ka Čačku, birati jednu od ove dve naplatne stanice.

Putevi Srbije navode da će vozačima na usluzi biti saobraćajna signalizacija, koja emituje važna obaveštenja o stanju na putevima, opasnostima, saobraćajnim nezgodama. Postavljeni su i merači koji će meriti koliko vozila prođe tokom dana. Vožnju će olakšavati i meteorološki senzori za kišu, poledicu i sneg.

Otvorena deonica je u sastavu poteza autoputa Preljina-Požega, dugačkog 30,9 kilometara na kojoj je glavni izvođač kineska kompanija China Communications Construction Company Ltd.

  • ACIKA

    2.2.2022 #1 Author

    Nek je sa srecom napokon vise nece prolaziti ceo saobracaj iz tranzita kroz Cacak i smanjice se guzva na izlazu u Preljini i ukljucenju.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    2.2.2022 #2 Author

    veliki broj vozila na samom otvaranju puta potvrdjuje da je potrebno rasterećenje saobraćaja kroz Čačak

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    2.2.2022 #3 Author

    Smanjeni tranzit je znak čistojeg okruženja, to je u neku ruku i dobro.

    Odgovori

  • Milovan94

    2.2.2022 #4 Author

    Od izuzetne važnosti je izgradnja ove deonice jer će dosta biti olakšano putovanje kroz ovaj deo Srbije a i gužve za vreme odmora I praznika će biti drastično smanjene

    Odgovori

  • Lolek

    2.2.2022 #5 Author

    Taman bi sada mogli da isplate ljudima dugovanja za oduzete imanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...