Ukoliko prijava bude odbijena moguća žalba resornom ministarstvu

Više od 2.500 zahteva za priključenje nelegalnih objekata u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

SrbijaVesti

17.10.2023 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Više od 2.500 zahteva za priključenje nelegalnih objekata u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu Više od 2.500 zahteva za priključenje nelegalnih objekata u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu
Zahtev za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu podnelo je 2.638 građana, rečeno je u utorak... Više od 2.500 zahteva za priključenje nelegalnih objekata u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Zahtev za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu podnelo je 2.638 građana, rečeno je u utorak radiju Sto plus u tim lokalnim samoupravama.

Najviše zahteva, 1.468, podneto je u Novom Pazaru, u Tutinu ih je bilo 600, dok je u Sjenici zahtev podnelo 570 građana, prenosi Beta.

Načelnik Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Novog Pazara Nihat Crnovršanin rekao je radiju Sto plus da je trenutno 189 građana steklo uslov za priključenje, a proces obrade ostalih zahteva biće nastavljen u narednom periodu.

On je podsetio da je tokom predaje zahteva naplaćivana administrativna taksa za priključenje objekata koja je utvrđena odlukom grada, te da su „primenjivanje i određene olakšice kako bi se pomoglo građanima“.

„Uredbom je bilo predviđeno da građani dostavljaju geodetski snimak koji je prilično skup, a mi smo umesto toga tražili kopiju plana koja košta 10 puta manje“, naveo je Crnovršanin.

Administrativna taksa naplaćivana je i u Tutinu, dok su u Sjenici građani bili oslobođeni tog plaćanja zbog, kako nam je rečeno, „brojnih drugih troškova kojima su bili izloženi tokom ovog postupka“.

„Za plaćanje takse je trebalo izdvojiti par stotina dinara i to nije veliki iznos, ali smo želeli da na taj način pomognemo građanima jer za one koji nisu bili u postupku legalizacije objekta troškovi su veliki“, rečeno je u Opštinskoj upravi u Sjenici.

Prijavljivanje građana, koji žive u nelegalno izgrađenim objektima, za priključenje na komunalnu infrastrukturu počelo je 15. septembra i trajalo je mesec dana.

Ukoliko prijava bude odbijena moguća je žalba resornom ministarstvu koje ima rok od osam dana da na nju odgovori.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...