VIŠE OD MILIJARDU EVRA GUBITAK FIAT CHRYSLER Manji u drugom tromesečju u odnosu na prvi kvartal

AutomobiliEULifestyleVesti

1.8.2020 10:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

VIŠE OD MILIJARDU EVRA GUBITAK FIAT CHRYSLER Manji u drugom tromesečju u odnosu na prvi kvartal VIŠE OD MILIJARDU EVRA GUBITAK FIAT CHRYSLER Manji u drugom tromesečju u odnosu na prvi kvartal
Italijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler (FCA) zabeležio je gubitak od preko milijardu evra u drugom tromjesečju. Uprkos gubitku, izvršni direktor kompanije Majk Manli rekao... VIŠE OD MILIJARDU EVRA GUBITAK FIAT CHRYSLER Manji u drugom tromesečju u odnosu na prvi kvartal

Italijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler (FCA) zabeležio je gubitak od preko milijardu evra u drugom tromjesečju.

Uprkos gubitku, izvršni direktor kompanije Majk Manli rekao je da su uspeli dobro da se nose sa krizom uzrokovanom pandemijom, kao i da su finansijski dovoljno jaki da nastave sa sprovođenjem svog plana.

Gubitak je niži u drugom tromesečju nego u prvom, kada se zaustavio na 1,7 milijardi evra, javila je, kako prenosi seebiz, francuska agencija AFP. Investitori su pozitivno odgovorili na izveštaj o poslovanju, jer su deonice kompanije na milanskoj berzi porasle 0,8 odsto- na gotovo devet evra.

Neto gubitak zaustavio se na 1,048 milijardi evra, dok je FCA zabeležila 793 miliona evra dobiti u drugom tromesečju 2019. Proizvođač automobila prodao je 424.000 vozila, 63 odsto više nego u istom razdoblju prošle godine.

„Prodaja je pala zbog mera povezanih s pandemijom koje su zaustavile proizvodnju i potražnju“, saopštila je kompanija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...