Dug na kraju 2021. manji u odnosu na 2020. godinu

Vlada Crne Gore prošle godine izdala garancije u vrednosti od 610,4 miliona evra

RegionVesti

6.5.2022 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlada Crne Gore prošle godine izdala garancije u vrednosti od 610,4 miliona evra Vlada Crne Gore prošle godine izdala garancije u vrednosti od 610,4 miliona evra
Ugovoreni iznos izdatih državnih garancija u Crnoj Gori prošle godine iznosi oko 610,4 miliona evra, što je oko 5,08 miliona evra više u odnosu... Vlada Crne Gore prošle godine izdala garancije u vrednosti od 610,4 miliona evra

Ugovoreni iznos izdatih državnih garancija u Crnoj Gori prošle godine iznosi oko 610,4 miliona evra, što je oko 5,08 miliona evra više u odnosu na isti period 2020. godine, navodi se u prilogu vlade za redovni godišnji izveštaj Evropske komisije o Crnoj Gori.

U skladu s utvrđenom praksom, u okviru praćenja i analize stanja u procesu evropske integracije, Crna Gora najmanje dva puta godišnje formalno informiše Evropsku komisiju o ukupnim aktivnostima koje se realizuje na ovom planu, prenosi crnogorska agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Od pomenutih 610,4 miliona evra angažovana sredstva iznose oko 481,35 miliona evra, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore.

„Stanje duga na kraju prošle godine, po garancijama izdatim domaćim i ino kreditorima iznosi 190,07 miliona evra, što predstavlja 3,87 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP)“, saopštili su iz vlade.

Kako su rekli, u odnosu na kraj 2020. godine na kraju prošle stanje duga po osnovu izdatih državnih garancija se smanjilo 21,99 miliona evra. Iz crnogorske vlade ističu da u prošloj godini nije bilo novih državnih garancija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...