Kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji planira da smanji neto dug

Vodafone prodaje poslovanje u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara

BiznisEUNovacPoslovanjeVesti

22.8.2022 13:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodafone prodaje poslovanje u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara Vodafone prodaje poslovanje u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara
Kompanija Vodafone je sklopila ugovor o prodaji poslovanja u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara, kako bi pojednostavila globalne operacije i umanjila dugovanja. Iz telekomunikacione... Vodafone prodaje poslovanje u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara

Kompanija Vodafone je sklopila ugovor o prodaji poslovanja u Mađarskoj za 1,8 milijardi dolara, kako bi pojednostavila globalne operacije i umanjila dugovanja.

Iz telekomunikacione grupe sa sedištem u Velikoj Britaniji saopšteno je da je sklopljen neobavezujući dogovor o prodaji ukupnog poslovanja mađarskom državnom holdingu Corvinus Zrt i tehnološkoj kompaniji 4iG, piše Financial Times.

Strategija Vodafona bila je u centru pažnje od januara kada se je saopšteno da je firma Cevian Capital, koja je među najvećim evropskim investitorima aktivistima, uzela udeo u kompaniji i počela da je usmerava ka pojednostavljivanju poslovanja i prodaji pojedinih ogranaka.

Generalni direktor kompanije Vodafone Nik Rid (Nick Read) jasno je iskazao ambicije da kompanija dobije na značaju i da se okrene spajanjima i akvizicijama na ključnim tržištima, kao što su Španija, Portugal, Italija i Velika Britanija. Dodatna zarada od prodaje mađarskog ogranka poslovanja pomoći će da kompanija umanji svoj neto dug, koji je u martu iznosio 41,6 milijardi evra.

Spajanjem kompanija Vodafne Hungary i 4iG nastaće drugi najveći operator za mobilne i fiksne mreže u centralnoevropskoj zemlji, čime će postati jača konkurencija telekomunikacionoj firmi Magyar Telekom, podružnici Deutsche Telekoma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...