zbog smanjenja troškova i poboljšanja konkurentnosti

Volkswagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

13.10.2021 17:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Volkswagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta Volkswagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta
Nemačka automobilska kompanija Volkswagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput Tesle.... Volkswagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta

Nemačka automobilska kompanija Volkswagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput Tesle.

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sednici Nadzornog odbora kompanije, piše nemački dnevnik Handelsblat. a prenosi Tanjug.

„Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija“, odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske (Michael Manske) na zahtev Reutersa za komentarom.

Portparol radničkog saveta u Volkswagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je „redukovanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano“.

Volkswagen takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za inicijalnu javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija. Navodi se da će proći još dve godine da izlaska novih kompanija na berzu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...