u padu i srebro i paladijum, platina jača

Vrednost zlata pala nakon slabljenja inflacije u SAD

BankeBiznisNovacSvetU fokusuVesti

11.8.2022 17:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Vrednost zlata pala nakon slabljenja inflacije u SAD Vrednost zlata pala nakon slabljenja inflacije u SAD
Cene zlata pale su u azijskom trgovanju, dok ulagači procenjuju kakav bi uticaj hlađenje američke inflacije moglo imati na buduće odluke o monetarnoj politici... Vrednost zlata pala nakon slabljenja inflacije u SAD

Cene zlata pale su u azijskom trgovanju, dok ulagači procenjuju kakav bi uticaj hlađenje američke inflacije moglo imati na buduće odluke o monetarnoj politici Federalnih rezervi (Fed).

Vrednost zlata je prvo skočila u sredu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cena usporio više nego što se očekivalo u julu, sugerišući da bi Fed mogao da bude manje agresivan s podizanjem kamatnih stopa, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

U sredu je cena tog plemenitog metala najpre porasla čak 0,8 odsto, na 1.807,93 dolara, najviši nivo od 5. jula, nakon čega je krenula u preokret i trgovanje završila u padu od 0,1 odsto.

Zlato je u četvrtak nastavilo silazni trend na Singapurskoj berzi, gde je spot cena pala 0,3 odsto na 1.786,26 dolara za uncu.

Cene srebra i paladijuma takođe su oslabile, dok je platina ojačala.

Neki trgovci smanjili su svoje procene za povećanje ključne kamatne stope Feda i sada vide povećanje stope od pola procentnog poena kao najverovatniji ishod sastanka centralne banke SAD narednog meseca, nakon što su prethodno očekivali još tri četvrtine procentnog poena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...