Mladi žele da grade karijeru u provinciji Hubei

Vuhan privlači visokotehnološke kompanije i daje šansu diplomcima

Firme u fokusuInovacijeMoja firmaPreduzetnikSvetU fokusuVesti

25.6.2021 18:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vuhan privlači visokotehnološke kompanije i daje šansu diplomcima Vuhan privlači visokotehnološke kompanije i daje šansu diplomcima
Novo istraživanje pokazalo je da bi preko 60 odsto novih diplomaca u Vuhanu, provinciji Hubei u centralnoj Kini, želelo da radi u provinciji nakon... Vuhan privlači visokotehnološke kompanije i daje šansu diplomcima

Novo istraživanje pokazalo je da bi preko 60 odsto novih diplomaca u Vuhanu, provinciji Hubei u centralnoj Kini, želelo da radi u provinciji nakon diplomiranja, što se odražava na njihovo sve veće poverenje u budućnost pokrajine tokom brzog ekonomskog oporavka i razvoja njenog tehnološkog sektora, prenosi Global Times.

Prema izveštaju, jedna od najvećih kineskih platformi za traženje posla na mreži zhaopin.com, oko 327.000 univerzitetskih studenata u Vuhanu diplomiraće ovog leta, od kojih je 62,1 odsto pokazalo spremnost za rad u provinciji, što je 19 procentnih poena više u odnosu na prošlu godinu.

„Ranije je većina učenika kojima sam predavao radije odlazila u gradove prvog reda poput Pekinga i Šangaja ili priobalnih područja, ali ove godine se mnogi odlučuju za pronalazak posla u Hubeiju“, izjavio je direktor Instituta za finansije i hartije od vrednosti sa Univerziteta Vuhan Dong Dengkin (Dong Dengkin). On napominje, da su zajednički efekti brzog oporavka provincije od korona virusa, kao i nadogradnja ekonomske strukture, pomogli u privlačenju uspešnih studenata.

Hubeijevu ekonomiju pogodila je pandemija korona virusa u prvom kvartalu 2020. godine, koja je odnela neverovatnih 39,2 odsto ekonomskog profita na godišnjem nivou. Međutim, pokrajina je zabeležila impresivan preporod između januara i marta ove godine zahvaljujući brzoj i efikasnoj kontroli virusa, pošto je provincijski BDP porastao za 58,3 procenta i dostigao 987,27 milijardi juana (152,5 milijardi dolara).

Hubei očekuje snažan ekonomski povratak, sa stopom rasta BDP za 2021. godinu koja će se proceniti na više od 10 odsto ili čak 15 procenata. Samo u gradu Vuhan prošle godine zabeležen je rast od 1.842 visokotehnološka preduzeća.

Sve veći broj visokotehnoloških kompanija, privučenih elastičnošću i vitalnošću Vuhana, hrli u grad, uspostavljajući sedište ili povećavajući investicije. Odmah nakon uklanjanja gradske blokade u gradu Vuhan, američki industrijski konglomerat Honeivell osnovao je firmu u ovom gradu. Pored toga, više od 80 odsto internet kompanija poput Ksiaomi Inc i vodeće firme za veštačku inteligenciju iFlitek požurile su da uspostave drugo sedište u gradu.

Tridesetpetogodišnji stanovnik Vuhana prezimena Ksie, koji se vratio u ovaj grad nakon deset godina rada u Pekingu, napominje za Global Times da je snažno osećao da ekonomija pokrajine napreduje nakon kratkotrajne krize, jer tamo „cvetaju“ nova preduzeća .

„Nije mi trebalo ni puno vremena da nađem menadžerski posao u visokotehnološkoj kompaniji u Vuhanu“, istakao je i dodao da veruje da će integracija niza novonastalih industrija izazvati digitalni talas u ovoj provinciji, piše Global Times.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...