London proširio sankcije protiv Moskve

Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji

BankeNovacSvetVesti

23.6.2022 13:22 Autor: Vladimir Jokanović 7

Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji
Velika Britanija je zabranila upotrebu funti sterlinga u Rusiji, u okviru novih antiruskih sankcija. Zabranom je obuhvaćeno „obezbeđivanje, snabdevanje ili isporuka takvih novčanica licu... Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji

Velika Britanija je zabranila upotrebu funti sterlinga u Rusiji, u okviru novih antiruskih sankcija. Zabranom je obuhvaćeno „obezbeđivanje, snabdevanje ili isporuka takvih novčanica licu koje je povezano sa Rusijom“.

Zabrana se odnosi i na denominovane novčanice EU u Rusiji, kao i prijem takvih novčanica u promet. Nova ograničenja podrazumevaju zabranu pružanja finansijskih i brokerskih usluga preduzećima i licima povezanim sa Rusijom, prenosi Komersant.

Zabranjen je takođe i izvoz niza dobara i tehnologija za industriju prerade nafte u Rusiji. Na listi novih mera britanske vlade, pod nazivom „obaveštenje izvoznicima“, našle su se stavke čiji je izvoz u Rusiju zabranjen.

To su roba i tehnologija za sprovođenje „unutrašnje represije“, komponente i tehnologije za proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, pomorski transport i pomorske tehnologije, tehnologije i oprema za preradu nafte i dodatne tehnologije i komponente za ključne ekonomske sektore u Rusiji.

SAD i Evropska unija zabranile su u martu isporuke dolara, odnosno evra, u Rusiju. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras (Liz Truss) najavila je da će Velika Britanija proširivati listu sankcija sve dok Rusija ne povuče svoje vojne trupe iz Ukrajine.

  • STRAHINJA

    23.6.2022 #1 Author

    Igranka bez kraja…

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.6.2022 #2 Author

    Sta je sledece?

    Odgovori

  • VERA

    24.6.2022 #3 Author

    To je po politickoj liniji.

    Odgovori

  • SNEZANA

    24.6.2022 #4 Author

    Preterase vise sa tim zabranama

    Odgovori

  • MAJALG

    25.6.2022 #5 Author

    Ocekivano ali ne mislim da ce ova sankcija nesto mnogo poremetiti Rusiju.

    Odgovori

  • FRUIT04

    26.6.2022 #6 Author

    Ima li jos nesto sto Rusiji nije zabranjeno

    Odgovori

  • MAJA

    26.6.2022 #7 Author

    Ti se i ocekivala-mili za drago se vraća

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...