London proširio sankcije protiv Moskve

Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji

BankeNovacSvetVesti

23.6.2022 13:22 Autor: Vladimir Jokanović 7

Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji
Velika Britanija je zabranila upotrebu funti sterlinga u Rusiji, u okviru novih antiruskih sankcija. Zabranom je obuhvaćeno „obezbeđivanje, snabdevanje ili isporuka takvih novčanica licu... Zabranjena upotreba britanske funte u Rusiji

Velika Britanija je zabranila upotrebu funti sterlinga u Rusiji, u okviru novih antiruskih sankcija. Zabranom je obuhvaćeno „obezbeđivanje, snabdevanje ili isporuka takvih novčanica licu koje je povezano sa Rusijom“.

Zabrana se odnosi i na denominovane novčanice EU u Rusiji, kao i prijem takvih novčanica u promet. Nova ograničenja podrazumevaju zabranu pružanja finansijskih i brokerskih usluga preduzećima i licima povezanim sa Rusijom, prenosi Komersant.

Zabranjen je takođe i izvoz niza dobara i tehnologija za industriju prerade nafte u Rusiji. Na listi novih mera britanske vlade, pod nazivom „obaveštenje izvoznicima“, našle su se stavke čiji je izvoz u Rusiju zabranjen.

To su roba i tehnologija za sprovođenje „unutrašnje represije“, komponente i tehnologije za proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, pomorski transport i pomorske tehnologije, tehnologije i oprema za preradu nafte i dodatne tehnologije i komponente za ključne ekonomske sektore u Rusiji.

SAD i Evropska unija zabranile su u martu isporuke dolara, odnosno evra, u Rusiju. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras (Liz Truss) najavila je da će Velika Britanija proširivati listu sankcija sve dok Rusija ne povuče svoje vojne trupe iz Ukrajine.

 • STRAHINJA

  23.6.2022 #1 Author

  Igranka bez kraja…

  Odgovori

 • GOCA BG

  23.6.2022 #2 Author

  Sta je sledece?

  Odgovori

 • VERA

  24.6.2022 #3 Author

  To je po politickoj liniji.

  Odgovori

 • SNEZANA

  24.6.2022 #4 Author

  Preterase vise sa tim zabranama

  Odgovori

 • MAJALG

  25.6.2022 #5 Author

  Ocekivano ali ne mislim da ce ova sankcija nesto mnogo poremetiti Rusiju.

  Odgovori

 • FRUIT04

  26.6.2022 #6 Author

  Ima li jos nesto sto Rusiji nije zabranjeno

  Odgovori

 • MAJA

  26.6.2022 #7 Author

  Ti se i ocekivala-mili za drago se vraća

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...