Bakić: U ovoj situaciji drugog izlaza nema

Zagreb podiže stopu poreza na dohodak

RegionVesti

28.8.2023 09:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zagreb podiže stopu poreza na dohodak Zagreb podiže stopu poreza na dohodak
Damir Bakić, zastupnik hrvatske političke platforme Možemo!, prokomentarisao je u Novom danu mogućnost uvođenja poreza na kapital i imovinu u Zagrebu i predloženi novi... Zagreb podiže stopu poreza na dohodak

Damir Bakić, zastupnik hrvatske političke platforme Možemo!, prokomentarisao je u Novom danu mogućnost uvođenja poreza na kapital i imovinu u Zagrebu i predloženi novi poreski paket od devet zakona.

„Ključna promena poreskog paketa koji je predložila vlada je ukidanje prireza. U Zagrebu je godišnji prihod od prireza oko 140 miliona evra, što bi bilo oko milijardu kuna. To je više od jednomesečnog redovnog prihoda grada Zagreba”, rekao je Bakić, a prenosi hrvatski portal N1.

Dodaje da je ovaj novac potreban Zagrebu da bi mogao da funkcioniše.

 „Samo subvencije Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su više od milijardu kuna. Zagreb ne može podneti toliki gubitak prihoda i mora pronaći rešenje“.

Bakić navodi da, s druge strane, nije dobro podizati cene komunalnih usluga i da je pravednije podizati stope poreza na dohodak.

„Ne plaćaju svi građani porez na dohodak, plaća ga možda 60 posto Zagrepčana“, rekao je on.

„U ovoj situaciji drugog izlaza nema i uvereni smo da je ovaj put pravedniji i bolji“, dodao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...