reakcija portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Ciljajući na Rusiju, EU nameće sankcije samoj sebi

SvetVesti

28.2.2023 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zaharova: Ciljajući na Rusiju, EU nameće sankcije samoj sebi Zaharova: Ciljajući na Rusiju, EU nameće sankcije samoj sebi
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u utorak je nazvala deseti paket sankcija EU protiv Rusije „sporim otrovom“ koji ubija ekonomski suverenitet zapadnog... Zaharova: Ciljajući na Rusiju, EU nameće sankcije samoj sebi

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u utorak je nazvala deseti paket sankcija EU protiv Rusije „sporim otrovom“ koji ubija ekonomski suverenitet zapadnog bloka.

Zaharova je rekla da ciljajući na Rusiju, EU nameće sankcije samoj sebi i može to da čini dok god želi, jer će to dovesti samo do njene zavisnosti od „direktnih konkurenata“, prenosi Anadolu Agnecy.

„Teško je ne složiti se sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom (Josep Borrell) koji je u Evropskom parlamentu 15. februara ove godine rekao da su sankcije ’otrov sporog dejstva‘. Ali taj otrov ‘ubija’, pre svega, ekonomski suverenitet Evropske unije“, naglasila je Zaharova.

Proširujući sankcije ruskim zvaničnicima, EU narušava slobodu kretanja, a zabrana medijskih kuća je cenzura koja ljudima lišava alternativna gledišta, navodi se u saopštenju.

Ograničenja prema novinarima i medijskim kućama potkopavaju osnovu demokratskog društva, rekla je ona.

Portparolka je rekla da će „pretnje“ EU „kažnjavanjem“ trećih zemalja ako se ne pridržavaju njenih antiruskih ograničenja „samo pojačati odbacivanje sveta inherentne neokolonijalne diktatorske politike Zapada“.

  • MIŠKOVIĆ

    28.2.2023 #1 Author

    Rusija je spremna ušla u rat
    Zapad nije ali ima ogromna sredstva kojim i dalje uništava prosečno stanovnistvo

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.2.2023 #2 Author

    Kopaju bunar u koji sami upadaju…

    Odgovori

  • Jovana24

    28.2.2023 #3 Author

    Pa tacno tako.

    Odgovori

  • TATJANA

    1.3.2023 #4 Author

    Sama sebi skače za vrat

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...