Završetak prve faze očekuje se do 2027. godine

Zaječar planira kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra

SrbijaVesti

29.1.2024 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Zaječar planira kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra Zaječar planira kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra
U Zdravstvenom centru Zaječar nadležni planiraju rekonstrukciju i dogradnju više obejata, a završetak prve faze očekuje se do 2027. godine. „Juče smo, nakon završetka... Zaječar planira kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra

U Zdravstvenom centru Zaječar nadležni planiraju rekonstrukciju i dogradnju više obejata, a završetak prve faze očekuje se do 2027. godine.

„Juče smo, nakon završetka rekonstrukcije Dečjeg odeljenja sa dečjim dispanzerom, pri ZC Zaječar, ukupne površine preko 3.000 m2 (ostaje do otvaranja još asfaltiranje saobraćajnica i parking prostora u vrednosti od preko 20 miliona dinara i unošenje opreme), sa partnerskom projektantskom kućom razmotrili i projekte 1. faze rekonstrukcije ZC Zaječar i ZA Kotlujevac”, naveo je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, piše eKapija.

Prema njegovim rečima u planu je izgradnja Gerentološkog centra sa palijativnom negom površine 8.905 m2, rekonstrukcija Doma zdravlja (8.055 m2) sa dogradnjom odeljenja sportske medicine i fizikalne terapije i izgradnja dijagnostičkog centra (magnetna rezonansa, skeneri, mamograf…) površine 906 m2.

Predviđena je i rekonstrukcija i dogradnja Ginekološko-akušerskog odeljenja ukupne površine 2.661 m2 sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilima.

Ničić je naveo i da je u planu rekonstrukcija sa dogradnjom Zdravstvene stanice Kotlujevac (površina oko 1.400 m2).

„Završetak svih objekata prve faze očekuje se do 2027.godine, a od 2026. i početak radova na objektima 2. faze rekonstrukcije kompletnog ZC Zaječar ”, najavio je Ničić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...