Kijev oduzeo imovinu ruskog milijardera

Zaplenjeno 420 miliona dolara Mihaila Fridmana

NovacSvetVesti

17.5.2022 12:12 Autor: Vladimir Jokanović 5

Zaplenjeno 420 miliona dolara Mihaila Fridmana Zaplenjeno 420 miliona dolara Mihaila Fridmana
Ukrajinske vlasti zaplenile su imovinu ruskog biznismena Mihaila Fridmana u ukrajinskoj Alfa banci vrednu 12,4 milijarde grivni (420 miliona dolara) saopštila je generalna državna... Zaplenjeno 420 miliona dolara Mihaila Fridmana

Ukrajinske vlasti zaplenile su imovinu ruskog biznismena Mihaila Fridmana u ukrajinskoj Alfa banci vrednu 12,4 milijarde grivni (420 miliona dolara) saopštila je generalna državna tužiteljka Irina Venediktova.

„Imovina ruskog oligarha Fridmana u Alfa Banci u vrednosti 12,4 milijarde grivni je zaplenjena“, saopštila je Venediktova, prenosi TASS. Ona je dodala da su zaplenjene „hartije od vrednosti kiparskih kompanija povezanih sa biznismenom, koje su se nalazile na bankovnim računima“.

Pre desetak dana se saznalo da su francuske vlasti zaplenile vilu koja pripada porodici ruskog biznismena Fridmana u Sen Tropeu na Azurnoj obali. Prethodno je Fridman, koji je potpao pod sankcije, rekao da je svojeručno morao da čisti svoju kuću u Velikoj Britaniji, jer zbog blokiranih kartica i računa nije mogao da plati usluge čišćenja.

Fridman je u međuvremenu dobio ponudu da kupi i obnovi srednjevekovni zamak u Kalinjingradu. EU je krajem februara uvela sankcije protiv Fridmana, a istovremeno i protiv portparola Kremlja Dmitrija Peskova, šefa Rosnjefta Igora Sečina, kao i biznismena Ališera Usmanova i Petra Avena.

  • JANA

    17.5.2022 #1 Author

    Ruski oligarsi ce najvise ispastati …

    Odgovori

  • GOCA BG

    17.5.2022 #2 Author

    Verovatno je zaboravio na taj racun od 420 miliona dolara…

    Odgovori

  • kaćica

    17.5.2022 #3 Author

    Steta sto nije navikao na skroman zivot pa mu ciscenje tesko palo.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    18.5.2022 #4 Author

    Sta reci, može im se, svakako ti ruski bogataši su svoj kapital stekli kao i naši, nelegalno i na brzinu, ostalo im je sigurno dovoljno i u Rusiji da neće pasti na prosjacki štap.

    Odgovori

  • MAJALG

    21.5.2022 #5 Author

    Ne brinem ja za njih, ko zna koliko imaju para a da se to ne zna, tako da se ovde prica samo o delu njegovog bogatstva.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...