proizvodnja automobila u septembru trajala samo osam dana

Zaposleni Fiata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSrbijaU fokusuVesti

25.9.2021 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zaposleni Fiata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra Zaposleni Fiata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra
Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4.oktobra. Kako piše RTS, kragujevački Fiat je u... Zaposleni Fiata u Kragujevcu na plaćenom odsustvu do 4. oktobra

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4.oktobra.

Kako piše RTS, kragujevački Fiat je u septembru poizvodio automobile samo osam dana, a montažne trake su i ovoga puta zustavljene zbog slabe potražnje modela Fiat 500 L.

Osim smanjenog broja radnih dana u mesecu, umanjen je i obim dnevne proizvodnje u smenama, tako da se sada u prvoj i drugoj smeni dnevno proizvodi po 170 automobila.

Prema nezvaničnim informacijama iz fabrike, dnevna poizvodnja automobila smanjena je zbog nedostatka radne snage koji je u septembru bio posebno izražen.

Deo radnika se leči od Covid-19 i nalazi se na bolovanju, deo je u izolaciji zbog kontakata sa  inficiranim osobama, nekoliko desetina radnika je na radu u Slovačkoj.

Pored toga, na učestale prekide proizvodnje utiče i nedostatak branika, zbog višemesečnog štrajka zaposlenih u fabrici Fiat plastik.

FCA se nije oglašavao povodom najnovijeg prekida proizvodnje i njegovim uzrocima.

Poslovni prihodi (EUR):
397.894.424,40 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...