Nedeljni izveštaj sa Produktne berze u Novom Sadu

Zaustavljen pad cene soje, a uljana repica sve traženija i skuplja

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

12.6.2021 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zaustavljen pad cene soje, a uljana repica sve traženija i skuplja Zaustavljen pad cene soje, a uljana repica sve traženija i skuplja
Tokom prošle nedelje ponderisana cena kukuruza bila je 26,02 dinara za kilogram bez PDV-a, što je pad od 0,51 posto u odnosu na prethodnu... Zaustavljen pad cene soje, a uljana repica sve traženija i skuplja

Tokom prošle nedelje ponderisana cena kukuruza bila je 26,02 dinara za kilogram bez PDV-a, što je pad od 0,51 posto u odnosu na prethodnu nedelju, dok je cena u odnosu na isti period prošle godine veća za 66,67 procenata, navodi se u nedeljenom izveštaju Produktne berze.

Sojinim zrnom trgovalo se u cenovnom rasponu od 75 do 78 din/kg bez PDV-a, pa ta uljarica nije zabeležila dalji pad cene, dok međugodišnje sojino zrno ima rast cene od 80,95 procenata.

Berzanski ugovori za pšenicu su zaključeni u cenovnom rasponu od 22,9 din/kg do 23 din/kg bez PDV-a, a cenovna promena u odnosu na prethodnu nedelju, bila je u okviru -0,38 procenata.

Žetva pšenice se očekuje krajem juna, a terminska tražnja na paritetu CPT luka sa isporukom robe u žetvi, bila je na cenovnom nivou od 185 evra po toni.

Cena uljane repice je nastavila da raste, a kupoprodajni ugovor uljane repice za isporuku od polovine juna do 20. jula za 1.000 tona bio je po ceni od 525 evra po toni.

Ukupan promet na Produktnoj berzi za ovu nedelje iznosio je 2.248 tona robe, što je pad od 51,5 procenata. Finansijska vrednost robe iznosila je 114,6 miliona dinara, što je pad od 14,33 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...