Ukupan promet samo 1,1 milion dinara na Beogradskoj berzi

Zaustavljen rast berzanskih indeksa

BerzaNovacVesti

21.7.2021 18:20 Autor: Miljan Paunović 0

Zaustavljen rast berzanskih indeksa Zaustavljen rast berzanskih indeksa
Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je znatno pala u sredu, a zaustavljen je i rast berzanskih indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je... Zaustavljen rast berzanskih indeksa

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je znatno pala u sredu, a zaustavljen je i rast berzanskih indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 1,1 milion dinara (nešto manje od 10 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je oslabio za više od 0,1 odsto na 770,59 poena, a BELEXlajn je skliznuo za nepunih 0,1 odsto na 1.642,06 poena.

Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije, koje su ostvarile promet od 0,3 miliona dinara uz pad cene za skoro 0,7 procenata na 591 dinar, preneo je Tanjug.

Beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“ zadržalo se na cenovnom nivou od 8.000 dinara, uz trgovanje vredno 0,2 miliona dinara, a identičnu realizaciju imalo je i „Dunav osiguranje“ po ceni od 3.646 dinara, za 0,1 procenat nižoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Obična akcija Komercijalne banke je zabeležila promet od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara, dok je preferencijalna akcija ovog zajmodavca bila najveći gubitnik s padom vrednosti od 6,2 odsto na 1.050 dinara, uz slabu realizaciju.

Beogradsko preduzeće za inženjering i proizvodnju u oblasti telekomunikacija, Iritel, isprometivano je na MTP tržištu za oko 0,2 miliona dinara po ceni od 1.200 dinara, istoj kao ranije.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 7,47 procenata, u kupovini 14,93 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Državnim dužničkim hartijama, u sredu, nije trgovano na Berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...