Najznačajniji momenat u kripto istoriji

Završena nadgradnja ethereum blokčejna

Hi-techU fokusuVesti

15.9.2022 13:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Završena nadgradnja ethereum blokčejna Završena nadgradnja ethereum blokčejna
Ethereum je završio dugo očekivanu nadgradnju sistema koja će omogućiti kompaniji da umanji troškove za energiju i pripremi teren za veću primenu kripto tehnologije... Završena nadgradnja ethereum blokčejna

Ethereum je završio dugo očekivanu nadgradnju sistema koja će omogućiti kompaniji da umanji troškove za energiju i pripremi teren za veću primenu kripto tehnologije u mejnstrim finansijama.

Poboljšanje sistema poznato kao Merge, koje menja način na koji se transakcije na ethereum blokčejnu verifikuju, kompletirano je u četvrtak, izjavio je koosnivač mreže Vitalik Buterin.  

Na ethereumu se bazira veliki deo web3 sveta, koji uključuje aplikacije kao što su digitalne kolekcije i decentralizovani finansijski sistemi, piše Financial Times.

Prekretnica, koju programera godinama čekaju, za pristalice predstavlja jedan od najznačajnijih momenata u kratkoj kripto istoriji. Ljubitelji ethereuma su čak planirali “Merge žurke” širom sveta.

“Za mene, Merge simbolizuje prelazak iz rane faze u ethereum kakav smo oduvek želeli da stvorimo”, rekao je Buterin, tražeći od programera da reše probleme u vezi sa privatnošću i sigurnošću sistema.

Merge nadgradnja označava test sa visokim ulozima za kripto sektor, posebno nakon kraha cena ovog proleća, kada je ukupna vrednost digitalnih sredstava pala za dva biliona dolara. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...