Cena druge svetske kriptovalute porasla za više od četiri odsto

Ether na najvišem nivou u poslednja dva meseca

Hi-techNovacVesti

11.8.2022 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ether na najvišem nivou u poslednja dva meseca Ether na najvišem nivou u poslednja dva meseca
Vrednost ethera je dostigla najviši nivo u poslednja dva meseca zahvaljujući naznakama da je nova verzija ethereum blokčejna prošla najvažniji test i tako potencijalno... Ether na najvišem nivou u poslednja dva meseca

Vrednost ethera je dostigla najviši nivo u poslednja dva meseca zahvaljujući naznakama da je nova verzija ethereum blokčejna prošla najvažniji test i tako potencijalno popločala put nekim važnim promenama u sektoru kriptovaluta.

Vrednost kriptovalute porasla je za 4,1 odsto, pa se njom u Londonu trgovalo po ceni od oko 1.878 dolara. To je više nego duplo u odnosu na junsku cenu koja je bila ispod 900 dolara i ukazuje da se u tom periodu ether oporavio brže od bitcoina, piše Bloomberg.

Ether, izvorni token ethereum blokčejna, zahvaljujući optimizmu koji se javio sa odlukom o unapređenju, poznatom i kao Ethereum Merge, postao je simbol oporavka kripto tržišta od ovogodišnjih gubitaka.

Goerli test koji je sproveden nedavno bio je neka vrsta generalne probe za prebacivanje ethereum mreže sa sistema dokazivanja rada (PoW) na energetski efikasniji sistem dokazivanja uloga (PoS). Potpuno prebacivanje se očekuje sledećeg meseca.

Osnivač ethereum mreže Vitalik Buterin retvitovao je post u kome se navodi da je u toku testiranja aktiviran PoS, a potvrdu o uspehu testiranja dali su i programeri, analitičari i developeri koji su radili na ovim izmenama.

Na softverskoj ekstenziji se radilo godinama, a dominantna uloga ethereuma kao komercijalne kriptovalute još više ističe koliko je promena bila delikatna.

Blokčejn podržava više od 3.400 decentralizovanih aplikacija, omogućavajući sve od gejminga do trgovanja. Ether kriptovaluta ima tržišnu vrednost od 229 milijardi dolara, navodi CoinMarketCap.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...