Pokušaji privatizacije građevinskog preduzeća traju još od 2007. godine

Zbog nesposobnosti plaćanja Mostogradnja AD ide u stečaj

NovacSrbijaStečajVesti

17.8.2021 14:26 Autor: Gordana Bulatović 0

Zbog nesposobnosti plaćanja Mostogradnja AD ide u stečaj Zbog nesposobnosti plaćanja Mostogradnja AD ide u stečaj
Privredni sud u Beogradu otvorio je stečaj nad građevinskim preduzećem Mostogradnja AD, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici suda. Stečaj je uveden... Zbog nesposobnosti plaćanja Mostogradnja AD ide u stečaj

Privredni sud u Beogradu otvorio je stečaj nad građevinskim preduzećem Mostogradnja AD, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici suda. Stečaj je uveden na predlog Ministarstva privrede, a zbog trajnije nesposobnosti plaćanja obaveza ovog preduzeća.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 24. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano 10. decembra. Stečajni postupak prema Mostogradnji iniciran je predlogom od 26. maja, a rešenje o stečaju doneto je 30. jula.

Pokušaji da se Mostogradnja privatizuje bez uspeha traju od 2007. godine.

GP MOSTOGRADNJA AD – U STEČAJU

Vlajkovićeva 19 A, 11000 BEOGRAD-STARI GRAD, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
8.646.498,77 (2019)
Broj zaposlenih:
414 (2019)

Početkom maja ove godine PIO Fond i Republika Srbija su u zbiru držali preko 66 odsto kapitala te firme, dok su značajni suvlasnici i Grad Beograd, Nacionalna služba za zapošljavanje, Akcionarski fond, EPS i Fond za razvoj. Mostogradnja konzorcijum tada je bio vlasnik 2,37 procenata ukupnog kapitala.

Kako se navodi, poslovni račun Mostogradnje je u dugotrajnoj blokadi koja je započela maja 2016. godine i to za iznos od 193,3 miliona dinara.

Pretežna delatnost GP Mostogradnja AD je izgradnja mostova i tunela.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...