ŽENA NA ČELU SLUŽBI BEZBEDNOSTI SAD Amerika se vratila, poručio Bajden

SvetVesti

25.11.2020 18:15 Autor: Vladimir Jokanović 1

ŽENA NA ČELU SLUŽBI BEZBEDNOSTI SAD Amerika se vratila, poručio Bajden ŽENA NA ČELU SLUŽBI BEZBEDNOSTI SAD Amerika se vratila, poručio Bajden
Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je kandidate za neke od ključnih pozicija buduće administracije. „Amerika se vratila. Spremni smo da vodimo... ŽENA NA ČELU SLUŽBI BEZBEDNOSTI SAD Amerika se vratila, poručio Bajden

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je kandidate za neke od ključnih pozicija buduće administracije. „Amerika se vratila. Spremni smo da vodimo svet, a ne da se povlačimo iz njega“, rekao je Bajden u Delaveru.

Avril Hejns (Avril Haines) predstavljena je kao prva žena kandidat za direktorku službi bezbednosti (DNI). Hejns je bila i prva žena na funkciji zamenika direktora CIA. Alehandro Majorkas (Alejandro Mayorkas), kubanskog porekla, imenovan je za kandidata za sekretara za nacionalnu bezbednost, dok bi Džejk Saliven trebalo da bude savetnik za nacionalnu bezbednost, prenosi ABC.

Na mesto ambasadorke SAD u UN predložena je Afroamerikanka Linda Tomas Grinfild (Linda Thomas-Greenfield). Kako navodi CNN, ona je decenijama u diplomatiji, a od 2013. do 2017. bila je pomoćnik državnog sekretara za afrička pitanja. „Amerika se vratila, multilaterizam se vratio, vratila se diplomatija“, rekla je buduća američka ambasadorka pri UN.

Prema očekivanjima za mesto državnog sekretara predložen je Entoni Blinken (Antony Blinken), dok je bivši državni sekretar Džon Keri (John Kerry) imenovan za specijalnog izaslanika za klimatsku krizu. Na čelu Ministarstva finansija prvi put bi trebalo da bude žena Dženet Jelen (Janet Yellen), nekadašnja predsedavajuća FED. Imenovanja nisu zvanična dok ne prođu odobrenje Senata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...