najviše zapošljavale kompanije u sektorima ugostiteljstva i aktivnosti u slobodno vreme

Znatno usporilo zapošljavanje u SAD, stopa nezaposlenosti ponovo pala u martu

PoslovanjeSvetVesti

2.4.2022 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Znatno usporilo zapošljavanje u SAD, stopa nezaposlenosti ponovo pala u martu Znatno usporilo zapošljavanje u SAD, stopa nezaposlenosti ponovo pala u martu
Zapošljavanje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) osetno je usporilo u martu, ali stopa nezaposlenosti ponovo je pala, približivši se nivoima pre pandemije, pokazao je... Znatno usporilo zapošljavanje u SAD, stopa nezaposlenosti ponovo pala u martu

Zapošljavanje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) osetno je usporilo u martu, ali stopa nezaposlenosti ponovo je pala, približivši se nivoima pre pandemije, pokazao je izveštaj američkog Ministarstva rada.

Broj zaposlenih u najvećoj svetskoj ekonomiji u martu je neto uvećan za 431.000, nakon revidiranih 750.000 u feruaru i 504.000 u januaru, objavilo je ministarstvo, prenosi Mina.

Revidirani podaci pokazuju da je broj zaposlenih u februaru i januaru bio 95.000 veći nego što je ministarstvo izvestilo u dosadašnjim procenama.

U prvom ovogodišnjem kvartalu američki poslodavci su u proseku mesečno neto otvorili 562.000 radnih mesta, otprilike kao i u prošloj godini, napominju u ministarstvu.

U martu su najviše zapošljavale kompanije u sektorima ugostiteljstva i aktivnosti u slobodno vreme, te stručnih i poslovnih usluga, a jače su zapošljavali i sektor maloprodaje i proizvodnje.

Stopa nezaposlenosti u martu je opet smanjena 0,2 procentna boda, kliznuvši na 3,6 odsto, nadomak nivoa pretpandemijskog februara kada je iznosila 3,5 odsto.

Broj nezaposlenih pritom je smanjen za 318.000, na šest miliona, takođe se približivši nivou iz februara 2020. godine, kada je bez posla bilo za oko 5,7 miliona Amerikanca.

Ukupan broj zaposlenih u najvećoj svetskoj ekonomiji manji je za 1,6 miliona, odnosno jedan odsto u odnosu na pretpandemijski februar.

  • VANJA

    2.4.2022 #1 Author

    Svuda ce biti slicno!

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.4.2022 #2 Author

    Bice jos veca u narednim mesecima…

    Odgovori

  • ZVE84

    2.4.2022 #3 Author

    Dođe dug na naplatu… Kad tad! Žao mi je običnih ljudi, ali uvek takvi najviše stradaju.

    Odgovori

  • VILENJAK

    3.4.2022 #4 Author

    Oni su još i dobri na broj stanovnika. Šta mi u Srbiji da kažemo, naši statistički podaci su još gori?!

    Odgovori

  • Milovan94

    3.4.2022 #6 Author

    Neće ni Amerikanci proći dobro. Ovo je nova globalna ekonomska kriza.

    Odgovori

  • MARA

    3.4.2022 #7 Author

    Nešto baš i ne brinem za njih.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    3.4.2022 #8 Author

    Biće još gore, nažalost. Ne samo u USA nego i u Evropi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...