mnoge klinike upozoravaju na nelikvidnost

Povećanje cena energije i visoka inflacija ugrožavaju bolnice u Nemačkoj

BiznisEUPoslovanjeVestiZdravlje

20.9.2022 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Povećanje cena energije i visoka inflacija ugrožavaju bolnice u Nemačkoj Povećanje cena energije i visoka inflacija ugrožavaju bolnice u Nemačkoj
Nemačke bolnice upozoravaju na nelikvidnost jer ekstremno povećanje cena energije i visoka inflacija onemogućavaju da klinike nastave sa radom, javili su lokalni mediji u... Povećanje cena energije i visoka inflacija ugrožavaju bolnice u Nemačkoj

Nemačke bolnice upozoravaju na nelikvidnost jer ekstremno povećanje cena energije i visoka inflacija onemogućavaju da klinike nastave sa radom, javili su lokalni mediji u utorak.

Predsednik nemačkog bolničkog saveza Gerald Gas (Gerald Gass ) rekao je za novine Nordkurier da klinike neće moći da podnesu povećane troškove i da će neke od njih možda biti prinuđene da ih smanje u narednim mesecima, prenosi Anadolu Agency.

Do 40 odsto bolnica je bilo u opasnosti od nelikvidnosti, prema brzoj anketi koju je naručio DKG. Istraživanje je takođe otkrilo da je 60 odsto bolnica već prešlo u „crvene brojke“. Situacija će postati još gora u narednoj godini, upozorio je Gas.

Prema nemačkom bolničkom savezu, najnovije brojke pokazuju da je manjak za 2023. godinu već 10 milijardi evra.

Organizacija zahteva od države da nadoknadi troškove zbog inflacije kako bi nadoknadila nagli porast rashoda. Takođe je upozoreno da je kadrovska situacija u bolnicama teška.

Trenutno 87 odsto bolnica ne može isključiti mogućnost da neka odeljenja privremeno zatvore. A skoro 80 odsto njih pretpostavlja da će na jesen morati da odlože ili otkažu zakazane operacije i procedure zbog nedostatka osoblja.

  • GOCA BG

    20.9.2022 #1 Author

    Kriticna je situacija,verujem da ce drzava reagovati…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    21.9.2022 #2 Author

    Kriza i u najjačoj ekonomiji sveta

    Odgovori

  • MAJA

    21.9.2022 #3 Author

    Bas da je Nemacka ekonomija najjaca i nije

    Odgovori

  • Tina

    21.9.2022 #4 Author

    Sve je pitanje da li je bas tako

    Odgovori

  • Moon

    6.11.2022 #5 Author

    Sta god da bude opet ce bolestan narod da strada

    Odgovori

  • BOLEK

    4.3.2023 #6 Author

    Jako je pogodilo Nemacku privredu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...