jačanje ekonomske saradnje

Crna Gora i Albanija planiraju unapređenje saobraćajne povezanosti

InfrastrukturaU fokusu

19.1.2024 13:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Crna Gora i Albanija planiraju unapređenje saobraćajne povezanosti Crna Gora i Albanija planiraju unapređenje saobraćajne povezanosti
Crna Gora i Albanija moraju raditi na boljoj saobraćajnoj povezanosti, u cilju unapređenja ekonomske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Potpredsednik vlade za... Crna Gora i Albanija planiraju unapređenje saobraćajne povezanosti

Crna Gora i Albanija moraju raditi na boljoj saobraćajnoj povezanosti, u cilju unapređenja ekonomske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Potpredsednik vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj (Nik Gjeloshaj), sastao se sa albanskom delegacijom koju je predvodio ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije, Igli Hasani, prenosi Mina.

„Crna Gora i Albanija imaju odlične bilateralne odnose ojačane članstvom u NATO-u. Na tim osnovama dve vlade moraju raditi na boljoj saobraćajnoj povezanosti, kako bi unapređivali ekonomsku saradnju u svim oblastima od obostranog interesa“, poručili su sagovornici.

Đeljošaj je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, upoznao Hasanija sa prioritetima 44. vlade i istakao da Crna Gora ostaje privržena evroatlantskom putu.

„Crna Gora je partner i prijatelj Albanije. Nastavljamo da podržavamo naš zajednički evroatlantski put. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti imati izvesnu i zajedničku evropsku perspektivu“, rekao je Đeljošaj.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje u oblasti privrede, turizma i infrastrukture. Posebno su istakli mogućnost pokretanja zajedničkih projekata i unapređenje saradnje na regionalnom nivou.

Na kraju sastanka istaknuti su odlični odnosi Crne Gore i Albanije i dogovoren je nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

 • SABRINA

  19.1.2024 #1 Author

  Unapređenje saobraćajne infrastrukture između zemalja je veoam bitno.

  Odgovori

 • jevtić

  19.1.2024 #2 Author

  Odlično

  Odgovori

 • Dzebac

  21.1.2024 #3 Author

  Lepa sarradnja, verovatno dobro po obe strane

  Odgovori

 • SHALIMAR

  21.1.2024 #4 Author

  Trebalo je odavno,ali nikad nije kasno…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...