Povodom većeg broja pritužbi

Ministarstvo apeluje na otkupljivače malina da plaćaju dogovorenu cenu od 250 dinara

AgrobiznisBiznis

11.6.2024 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ministarstvo apeluje na otkupljivače malina da plaćaju dogovorenu cenu od 250 dinara Ministarstvo apeluje na otkupljivače malina da plaćaju dogovorenu cenu od 250 dinara
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije apelovalo je na sve otkupljivače malina da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, od... Ministarstvo apeluje na otkupljivače malina da plaćaju dogovorenu cenu od 250 dinara

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije apelovalo je na sve otkupljivače malina da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, od 250 dinara po kilogramu.

„Povodom pritužbi većeg broja malinara, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači maline ne poštuju dogovor od 31. maja 2024. godine, po kom početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu, te da isplaćuju značajno niže cene, Ministarstvo još jednom apeluje na sve otkupljivače da se pridržavaju postignutog dogovora, kako ne bi bila ugrožena rentabilnost njihovog poslovanja“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene malina „važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline“.

Malinari su nedavno blokirali puteve u okolini Požege uz tvrdnju da cena od 250 dinara uopšte nije dogovorena. Oni su inače tražili da otkupna cena bude 350 dinara po kilogramu, zbog relativno lošeg ovogodišnjeg roda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *