Turističke agencije, turoperateri, hoteli, regionalne i nacionalne turističke agencije iz 16 zemalja mogu da apliciraju

Otvoren konkurs za Turističku nagradu Marko Polo

BiznisTurizam

31.3.2022 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvoren konkurs za Turističku nagradu Marko Polo Otvoren konkurs za Turističku nagradu Marko Polo
Turistička organizacija Srbije (TOS) objavila je da je i ove godine Centar za koordinaciju turizma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (China-CEEC’s Tourism... Otvoren konkurs za Turističku nagradu Marko Polo

Turistička organizacija Srbije (TOS) objavila je da je i ove godine Centar za koordinaciju turizma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (China-CEEC’s Tourism Coordination Centre) otvorio konkurs za Turističku nagradu Marko Polo.

Navodi se da na konkurs mogu aplicirati sve turističke agencije, turoperateri, hoteli, regionalne i nacionalne turističke agencije iz 16 zemalja među kojima je i Srbija.

„Ove godine propozicije su promenjene tako da je akcenat na inovativnostima započetim tokom pandemije korona virusa, kao i pripreme za povratak kineskih putnika na ova tržišta“, piše u saopštenju TOS-a.

Turističke agencije, kako je objašnjeno, mogu predstaviti svoje online aktivnosti i druge načine promocije koje su sprovodile tokom dve godine trajanja pandemije, dok će sve inovativne ideje i primene novih trendova koje će doprineti dužem boravku kineskih turista biti naročito cenjene.

„Hoteli koji se pridržavaju visokih zdravstvenih i sigurnosnih propisa, koji su u skladu sa visokim kriterijumima kineskih turista, dobrodošli su da apliciraju za nagradu“, istaknuto je u saopštenju.

Dodaje se da je ove godine novitet da i turističke organizacije zemalja i regija mogu da prijave svoju strategiju promocije specijalno osmišljenu za tržište Kine.

Rok za prijavu je 30. jun, a dobitnici nagrada dobijaju posebnu preporuku i biće promovisani na platformama svih 16 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i na sajtu kineskog Centra za koordinaciju turizma www.ceenter-china.com.

Obrasci za prijavu i dodatne informacije nalaze se u dokumentima na linku: https://drive.google.com/drive/folders/15eATKILK9r2S-V-rXuN9tebThwqt9Ybt?usp=sharing.

 • GOCA BG

  31.3.2022 #1 Author

  Imamo mi sta da ponudimo,i verujem da imamo standard da ispunimo ocekivanja kineskih turista…

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  1.4.2022 #2 Author

  Odlična prilika za turističke agencije

  Odgovori

 • DASHA

  21.9.2023 #3 Author

  Ovo je sjajno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.