kompanija milence ubrzava elektrifikaciju

Električni kamioni dobijaju prvi park za punjenje u nordijskim zemljama

AutomobiliLifestyle

13.4.2024 16:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Električni kamioni dobijaju prvi park za punjenje u nordijskim zemljama Električni kamioni dobijaju prvi park za punjenje u nordijskim zemljama
Milence, zajedničko preduzeće za punjenje električnih kamiona Daimler Truck-a, Traton i Volvo grupe, širi se u nordijski region. Kompanija gradi novo čvorište za punjenje... Električni kamioni dobijaju prvi park za punjenje u nordijskim zemljama

Milence, zajedničko preduzeće za punjenje električnih kamiona Daimler Truck-a, Traton i Volvo grupe, širi se u nordijski region. Kompanija gradi novo čvorište za punjenje u jugozapadnoj Švedskoj, koje će u prvoj fazi imati osam tačaka.

Prvo Milence čvorište za punjenje e-kamiona biće izgrađeno u švedskom gradu Varbergu, koji se nalazim između Malmea i Geteborga. Lokacija je popularna stanica za špeditere i vozače kamiona, a stanica za punjenje je strateški locirana u blizini auto-puta E6.

Prema navodima iz ove kompanije, postavljanje stanice za punjenje u Varbergu je prvi korak ka elektrifikaciji transportnih puteva u nordijskim zemljama, prenosi Electrive.com.

Stanica za punjenje e-kamiona imaće osam mesta, i još četiri CCS stanica (kombinovani sistem punjenja), svaki sa dva priključka jačive 400kW. Dodatne stanice za punjenje, uključujući i MCS punjače, planiraju se za drugu fazu u Varbergu. Na lokaciji će takođe biti na raspolaganju salon, tuševi i toaleti.

„Nedavno smo najavili više lokacija u zapadnoj Evropi i drago mi je što sada možemo da najavimo razvoj naše prve mreže u nordijskim zemljama“, rekla je izvršna direktorka  kompanije Milence Anja van Nirsen (Anja van Niersen).  

Milence, u ime svojih akcionara Daimler Truck, Traton i Volvo Group, planira da instalira 1.700 punjača u Evropi u roku od pet godina, odnosno do kraja 2027.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...