Najveći kineski pretraživač prijavio prihod od 4,37 milijardi dolara

Baidu nadmašio prognoze analitičara

BerzaNovacSvet

17.5.2024 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Baidu nadmašio prognoze analitičara Baidu nadmašio prognoze analitičara
Kineski Baidu je nadmašio procene analitičara o prihodima u prvom kvartalu, podstaknut oživljavanjem prodaje oglašavanja i jačom potražnjom za proizvodima u oblaku zasnovanim na... Baidu nadmašio prognoze analitičara

Kineski Baidu je nadmašio procene analitičara o prihodima u prvom kvartalu, podstaknut oživljavanjem prodaje oglašavanja i jačom potražnjom za proizvodima u oblaku zasnovanim na veštačkoj inteligenciji.

Najveći kineski internet pretraživač prijavio je prihod od 31,51 milijardu juana (4,37 milijardi dolara) za tri meseca, u poređenju sa prosečnom procenom analitičara od 31,21 milijardu juana, prema podacima LSEG-a (London Stock Exchange Group), piše Seebiz.

Akcije kompanije koja je na američkoj berzi porasle su za oko tri odsto u pretprodajnom trgovanju.

Baidu je nedavno intenzivirao napore da poveća prodaju svojih proizvoda i usluga povezanih sa veštačkom inteligencijom. Ovaj strateški potez deo je inicijative za rebrendiranje imidža, ​​uprkos činjenici da kompanija i dalje većinu svojih prihoda ostvaruje od prodaje reklama.

„Prihodi od internet marketinga kompanije Baidu Core ostali su stabilni, dok je sveobuhvatna optimizacija naše AI tehnologije nastavila da podstiče rast prihoda od AI oblaka tokom kvartala“, rekao je suosnivač i izvršni direktor Robin Li u saopštenju o zaradi.

Prihod Baidu Corea, koji uključuje prodaju oglasa zasnovanu na pretrazi, ponude u oblaku i inicijative za autonomnu vožnju, porastao je četiri odsto na 23,8 milijardi juana.

U međuvremenu, prihodi na njegovom striming servisi iQIYI pali su za pet odsto na 7,9 milijardi juana.

Baidu je izvestio o prilagođenom neto profitu od sedam milijardi juana za kvartal, premašivši prosečnu procenu analitičara od 5,57 milijardi juana, prema podacima LSEG-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...