Prošle godine investirano 132 miliona KM

Bingo povećao prihode za 17 odsto

BerzaNovacPoslovanje

14.4.2023 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bingo povećao prihode za 17 odsto Bingo povećao prihode za 17 odsto
Bingo Group, najveća poslovna grupacija u BiH, objavila je poslovne rezultate za 2022. godinu. Prihodi iznose 1,7 milijardi KM, što je 17 odsto više... Bingo povećao prihode za 17 odsto

Bingo Group, najveća poslovna grupacija u BiH, objavila je poslovne rezultate za 2022. godinu. Prihodi iznose 1,7 milijardi KM, što je 17 odsto više nego u 2021.

Posebno smo ponosni što je veći deo rasta dobiti zasnovan na rezultatima proizvodnih kompanija unutar Bingo grupacije, koje su zabeležile fantastičan rast prihoda više od 80 odsto. Tako je kompanija Dita u 2022. godini udvostručila svoju proizvodnju i ostvarila izvoz od preko pet miliona KM robe na ino tržišta, što je povećanje od 70 odsto u odnosu na 2021. godinu“, izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorka Bingo Group, na konferenciji za medije u Sarajevu, prenosi SEEbiz.

U prošloj godini Bingo Group je investirao 132 miliona KM, što znači da je i više od cele dobiti u prethodnoj godini investirano u dalji razvoj poslovanja, čime je potvrđeno opredeljenje grupacije ka razvoju domaće privrede i domaćih kompanija. Tokom 30 godina svog poslovanja Bingo Group je u Bosni i Hercegovini investirao preko 850 miliona KM, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

„Pored ulaganja u tehnologiju i opremu proizvodnih kompanija, te renoviranja prodajnih objekata, investirali smo u unapređenje uslova rada za naše zaposlene, koji su stub Bingo grupacije. Ukupna izdvajanja za radnike su porasla za 21 odsto na nivou grupe, a uplatili smo preko 50 miliona KM na ime indirektnih poreza i doprinosa“, istakla je Kunosić.

Statistika je pokazatelj da sve više kupaca bira Bingo kao svoje mesto za kupovinu i da prepoznaju uložene napore u unapređenje iskustva kupovine koje pruža najbolju vrednost za novac.

„Za Bingo trgovinu prethodna godina je bila uspešna, sa rastom prihoda od 16 odsto, sa 1,350 na 1,550 miliona KM. Ostvareno je pet miliona kupovina više nego u godini pre, otvoreno je pet novih objekata i investirana su značajna sredstva u renoviranje postojećih“, izjavio je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Bingo.

U maju 2023. godine, u Bingo trgovinama počinje implementacija nove sistematizacije, koja uključuje novo povećanje primanja zaposlenih za 15 odsto u proseku.

 • REA

  16.4.2023 #1 Author

  Pa zato sto se ne kaze dzabe da kod siroma nada umoire poslednja… Nadaju se ljudi

  Odgovori

 • MAJA

  16.4.2023 #2 Author

  Dobro da je investirao za radnike, to je za pohvalu

  Odgovori

 • SHALIMAR

  17.4.2023 #3 Author

  Ovakav rast prihoda i povecanje plata,za svaku pohvalu!

  Odgovori

 • PIKSI

  23.4.2023 #4 Author

  Sve pohvale za Bingo

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...