Centralna banka namerava da diverzifikuje rukovodstvo

BOE planira da zaposli više žena na seniorskim pozicijama

BankeBolji posaoNovacSvet

7.2.2023 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BOE planira da zaposli više žena na seniorskim pozicijama BOE planira da zaposli više žena na seniorskim pozicijama
Banka Engleske (BOE) planira da zaposli više žena na rukovodećim pozicijama kako bi diverzifikovala tim koji se trenutno sastoji isključivo od muškaraca. Zamenik guvernera... BOE planira da zaposli više žena na seniorskim pozicijama

Banka Engleske (BOE) planira da zaposli više žena na rukovodećim pozicijama kako bi diverzifikovala tim koji se trenutno sastoji isključivo od muškaraca.

Zamenik guvernera BOE Dejv Ramsden (Dave Ramsden) izjavio je da se žene nalaze na 35 odsto seniorskih pozicija u banci, što je povećanje u odnosu na 2014, kada su zauzimale 20 odsto. Centralna banka planira da taj procenat podigne na 44 odsto do 2028, piše Bloomberg.

Na čelu BOE trenutno se nalaze isključivo muškarci – guverner Edru Bejli (Andrew Bailey) i četiri zamenika guvernera zajedno sa glavnim ekonomistom. Međutim, tri od devet pozicija u Savetu za monetarnu politiku zauzimaju žene, a 2021. Sara Briden (Sarah Breeden) je unapređena na mesto šefa sektora za finansijsku stabilnost.

“Poput mnogih dugih organizacija, Banka Engleske je napravila prave korake. Nadamo se da ćemo nastaviti u tom smeru”, izjavio je nedavno Ramsden.

Prošle godine Banka Engleske je smenila sa mesta operativnog direktora Džoanu Džo Plejs (Jo Place), koja je bila na jednoj od najviših pozicija u monetarnoj instituciji, a njenu fotelju je preuzeo Ben Smitson. Ova pozicija je jednaka zameniku guvernera, a u BOE više nijedna žena nije na tako visokom mestu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *