traže model poskupljenja koji ne bi opteretio potrošače

EPCG neće povećati cenu struje

NovacRegion

1.12.2023 12:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

EPCG neće povećati cenu struje EPCG neće povećati cenu struje
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) neće povećavati cenu električne energije, dogovoreno je na sastanku rukovodstva te energetske kompanije sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva, na... EPCG neće povećati cenu struje

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) neće povećavati cenu električne energije, dogovoreno je na sastanku rukovodstva te energetske kompanije sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva, na čijem je čelu Saša Mujović, saznaje portal RTCG.

Portalu RTCG je objašnjeno da se traži model kako da povećanje cene, koje je dozvoljeno Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS), ne osete građani, odnosno kako da računi za struju od naredne godine ne budu uvećani, prenosi Mina.

Iz Regulatorne agencije za energetiku i komunalne delatnosti (REGAGEN) ranije je najavljeno da će struja od januara poskupeti 5,63 odsto.

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je vladu i Elektroprivredu da preduzmu neophodne aktivnosti na zaustavljanju odluke o najavljenom poskupljenju električne energije.

Iz Unije je saopšteno da su zatečeni najavom REGAGEN-a o povećanju cena električne energije od 1. januara naredne godine.

Takođe, iz USSCG su naveli da su se prethodnih meseci u medijima mogle čuti ohrabrujuće poruke čelnih ljudi EPCG-a koji su uveravali da će dati sve od sebe da do poskupljenja ne dođe, pa očekuju da će svoje obećanje i ispuniti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...