Američka dostavljačka služba najavila smanjenje broja zaposlenih

FedEx beleži rast cena akcija iznad 11 odsto

BerzaNovacPoslovanjeSvet

17.3.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

FedEx beleži rast cena akcija iznad 11 odsto FedEx beleži rast cena akcija iznad 11 odsto
Cene akcija kompanije FedEx porasle su više od 11 odsto u postberzanskom trgovanju, nakon što je američka firma saopštila da očekuje bolje poslovanje u... FedEx beleži rast cena akcija iznad 11 odsto

Cene akcija kompanije FedEx porasle su više od 11 odsto u postberzanskom trgovanju, nakon što je američka firma saopštila da očekuje bolje poslovanje u narednom periodu i najavila da će zbog pada profita, koji beleži drugi kvartal zaredom, smanjiti troškove.

Iz kompanije za dostavu pošiljki saopšteno je da će, između ostalog, do maja broj zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama smanjiti za 25.000. Vrednost akcija kompanije porasla je za 227,25 dolara, piše The Wall Street Journal.

FedEx je podigao cene dostave, a iz kompanije navode i da je zbog smanjenja troškova bilo moguće proširiti sektore za prevoz tereta i standardne kurirske dostave. Međutim promene u poslovanju nisu umanjile pritisak pod kojim se nalazi jedinica za ekspresne dostave, koja se i dalje bori sa padom količine isporuka.

“U narednim mesecima ćemo nastaviti da preduzimamo korake u tom smeru, uključujući i prilagođavanje naše vazdušne mreže”, izjavio je izvršni direktor kompanije Radžeš Subramanijam (Rajesh Subramaniam), predstavljajući investitorima rezultate za kvartal koji se završio 28. februara.

Firma sa sedištem u Tenesiju je ostvarila profit od 771 milion dolara, odnosno 3,05 dolara po akciji, što je pad u odnosu na isti period prošle godine, u kome je profit FedEx-a iznosio 1,11 milijardi dolara, odnosno 4,20 dolara po akciji.

 • GOCA BG

  18.3.2023 #1 Author

  Smanjenje troskova su uvek zaposleni koji dobijaju otkaz..

  Odgovori

 • Iva

  19.3.2023 #2 Author

  Sve ide preko zaposlenih

  Odgovori

 • Dea

  19.3.2023 #3 Author

  Nema zime za ove delatnosti,ljudi su postali lenji

  Odgovori

 • Boba3

  19.3.2023 #4 Author

  Dostava je procvetala za vreme korone

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...