Kvartalni izveštaj njujorške banke

Goldman Sachs ostvario rast prihoda iznad očekivanja

BankeNovac

15.4.2024 14:37 Autor: Vladimir Jokanović 1

Goldman Sachs ostvario rast prihoda iznad očekivanja Goldman Sachs ostvario rast prihoda iznad očekivanja
Goldman Sachs je ostvario rast profita od 28 procenata u prvom kvartalu tekuće godine, što je daleko iznad procena analitičara, zahvaljujući svojem trgovinskom poslovanju... Goldman Sachs ostvario rast prihoda iznad očekivanja

Goldman Sachs je ostvario rast profita od 28 procenata u prvom kvartalu tekuće godine, što je daleko iznad procena analitičara, zahvaljujući svojem trgovinskom poslovanju i početnom oporavku investicionog bankarstva.

Investiciona banka je saopštila da je neto dobit za prva tri meseca ove godine iznosila 4,1 milijardu dolara, u poređenju sa 3,2 milijarde dolara godinu dana ranije, što je skoro milijardu dolara više od očekivanja analitičara koje je anketirala agencija Bloomberg, prenosi FT.

Investiciono bankarstvo imalo je svoj najbolji kvartal u poslednje dve godine, sa prihodom od 2,1 milijardu dolara, što je povećanje od 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu, mada je daleko ispod vrhunca tokom pandemijskog uspona.

Poslovni segmenti trgovine akcijama i fiksnim prihodima banke Goldman Sachs opovrgli su predviđanja analitičara o padu prihoda, prijavivši u oba segmenta po 10 procenata rasta u prvom kvartalu.

Trgovanje je u poslednjim godinama bila svetla tačka za Goldman Sachs, podržana tržišnim oscilacijama tokom pandemije, rata u Ukrajini i povećanjem kamatnih stopa centralnih banaka. Goldman Sachs je saopštio da je u prvom kvartalu imao koristi od većih prihoda od hipoteka, valuta i trgovine kreditima.

Odeljenje za upravljanje imovinom i bogatstvom Goldman Sachsa, koje čini temelj napora izvršnog direktora Dejvida Solomona (David Solomon) da diverzifikuje banku i udalji je od volatilnog investicionog bankarstva i trgovanja, prijavio je prihod od 3,8 milijardi dolara. To je povećanje od 18 odsto u odnosu na prošlu godinu.

  • LENA

    15.4.2024 #1 Author

    Goldman Sachs zabelezio je iznenađujući rast profita u prvom kvartalu, posebno zahvaljujući trgovinskom poslovanju i oporavku investicijskog bankarstva.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...