Ukupan promet na tržištu iznosio 69,3 miliona dinara

Indeks najlikvidnijih domaćih akcija pao 0,6 odsto

BerzaNovacSrbija

4.9.2023 11:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indeks najlikvidnijih domaćih akcija pao 0,6 odsto Indeks najlikvidnijih domaćih akcija pao 0,6 odsto
Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje pao je 0,6 odsto, na 886,4 poena, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities, a prenosi... Indeks najlikvidnijih domaćih akcija pao 0,6 odsto

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje pao je 0,6 odsto, na 886,4 poena, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities, a prenosi Beta.

Ukupan promet je, kako je navedeno, na tržištu iznosio 69,3 miliona dinara (0,6 miliona evra).

Akcija Naftne industrije Srbije (NIS) oslabila je 1,2 odsto, na 719 dinara uz promet od 11,5 miliona dinara. Nedelju dana ranije te akcije su koštale 730 dinara.

Najveći dobitnik iz indeksne korpe bio je Messer Tehnogas čije su cene akcija skočile četiri odsto, na 15.604 dinara, uz promet od dva miliona dinara.

Zbog promene regulative, koja je kompanijama ostavila 30. septembar kao krajnji rok za objavu polugodišnjih rezultata, Tehnogas još nije prezentovao polugodišnji finansijski izveštaj koji tradicionalno ima najveći uticaj na kretanje cene akcija u drugoj polovini godine.

Cena akcije Dunav osiguranja, čiji se polugodišnji rezultati, takođe, sa nestrpljenjem očekuju, pala je 2,1 odsto, na 976 dinara, uz promet od 1,9 miliona dinara.

Pala je i cena akcije Valjaonice aluminijuma Impol Seval 4,3 odsto, na 5.872 dinara, dok se cena akcije Metalca ponovo vratila na psihološku granicu od 1.600 dinara na kojoj se, uglavnom nalazila u protekla dva meseca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.